Πεύκη: Ο δήμαρχος Πύργου, έδωσε tablet με σύνδεση στους μαθητές

Πεύκη: Ο δήμαρχος Πύργου, έδωσε tablet με σύνδεση στους μαθητές
Πεύκη: Ο δήμαρχος Πύργου, έδωσε tablet με σύνδεση στους μαθητές

Λύση στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης που πρόκυψε στους μαθητές της κοινότητας Πεύκης έδωσε με αστραπιαίες κινήσεις ο Δήμος Πύργου, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξει και στα υπόλοιπα χωριά που υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.

Περίπου το 40%-50% των μαθητών των δημοτικών σχολείων όπως με πληροφόρησαν οι διευθυντές και δήλωσαν αρμοδίως στον προϊστάμενό τους δεν έχει σύνδεση είτε δεν έχει τάμπλετ, ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

Αφού εξασφάλισε 11 tables με ενσωματωμένες κάρτες σύνδεσης στο internet το πρωί της Παρασκευής μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, επισκέφθηκε το χωριό και τους παρέδωσε το υλικό, ώστε να μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης από το σπίτι τους.

Το δελτίο Τύπου

Κοντά στους μαθητές  της Πεύκης ο δήμαρχος Πύργου –Μοίρασε τα πρώτα 11 τάμπλετ για την τηλεκπαίδευσή τους. – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Απαιτείται σεβασμός στα παιδιά»

Την τοπική κοινότητα Πεύκης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δίνοντας ουσιαστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε με την τηλεκπαίδευση των παιδιών. Ο κ. Αντωνακόπουλος μοίρασε τα πρώτα 11 τάμπλετ στα παιδιά που τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στο καφενείο του χωριού, εκεί που έκαναν την πρώτη τους τηλεκπαίδευση και η εικόνα τους ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτεία.

Τα παιδικά χαμόγελα «έντυσαν» το χώρο και υποδέχτηκαν τον δήμαρχο Πύργου, τον αντιδήμαρχο παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας Δήμου Πύργου Μαρίνη Αχτύπη και τον συνεργάτη του δημάρχου Γιώργο Καραστέργιο. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της T.Κ. Πεύκης Γρηγόρης Ξουλεής, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλεινδιά Θεμιστοκλής Μπενάκης και ο πρώην πρόεδρος της Πεύκης Γιώργος Μπλόσκας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη στα παιδιά, δίνοντας τους συμβουλές όχι μόνο για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα  τάμπλετ για τα μαθήματά τους αλλά κυρίως οδηγίες ώστε να παραμείνουν ασφαλή όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της πανδημίας. Με άμεσες ενέργειες εξασφάλισε αυτά τα 11 τάμπλετ με ασύρματη σύνδεση και τα πρόσφερε σε 14 μαθητές (ορισμένα παιδιά ήταν αδέρφια οπότε αρχικά θα μοιράζονται τον εξοπλισμό) ώστε τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από τη ζεστασιά του σπιτιού τους και να μην δημιουργείται συγχρωτισμός στο καφενείο του χωριού.

«Μόλις παραδώσαμε στους μικρούς μαθητές τα τάμπλετ με κάρτα σύνδεσης. Δυστυχώς και σήμερα βρήκαμε 14 παιδιά σε έναν μικρό χώρο συνωστισμένα. Τα 7 είναι από την Πεύκη τα υπόλοιπα από την γύρω περιοχή. Η πραγματικότητα εδώ δηλώνει μια αμέλεια πολλών ανθρώπων καθώς υπάρχει τελικά σύνδεση ίντερνετ στο χωριό μέσω του ΟΤΕ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που αγγίζει όλο τον Δήμο. Περίπου το 40%-50% των μαθητών των δημοτικών σχολείων όπως με πληροφόρησαν οι διευθυντές και δήλωσαν αρμοδίως στον προϊστάμενό τους δεν έχει σύνδεση είτε δεν έχει τάμπλετ . Αυτό είναι το πρόβλημα που καλείται να λύσει η πολιτεία» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και συνέχισε «Εμείς ως Αυτοδιοίκηση μην έχοντας βεβαίως την ευθύνη και την αρμοδιότητα, όμως έχοντας την ευαισθησία, από την περασμένη Δευτέρα είχαμε ξεκινήσει την καταγραφή των ελλείψεων γιατί είχαμε προβλέψει το θέμα. Ήδη παίρνουμε τα πρώτα 100 τάμπλετ για τα παιδιά του δημοτικού  και περιμένουμε άλλα 100 για παιδιά γυμνασίου και λυκείου».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε τις ευθύνες που έχει η πολιτεία απέναντι σε όλους τους μαθητές ώστε να τους εξασφαλίσει ίση μεταχείριση και δικαιώματα στην εκπαίδευση . «Υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα: τα παιδιά τα οποία δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση θα χάσουν τη χρονιά ή θα την περάσουν με μειονεκτική εκπαίδευση; Δημιουργούμε δηλαδή εκπαίδευση δύο ταχυτήτων; Υπάρχουν παιδιά δηλαδή με άνισες ευκαιρίες στην εκπαίδευση; Όλα αυτά πρέπει άμεσα η πολιτεία, όχι να τα απαντήσει θεωρητικά αλλά να δώσει λύσεις. Πρέπει το Υπουργείο άμεσα να χρηματοδοτήσει την αγορά τάμπλετ και να τα δώσει στα παιδιά με τα κριτήρια που ήδη οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν. Εμείς, επικοινωνήσαμε με τα Υπουργεία αμέσως. Η δαπάνη σήμερα για τα τάμπλετ που δώσαμε και για αυτά που έπονται επιβαρύνει το Δήμο. Πιστεύουμε πως,  όπως έγινε και στο πρώτο κύμα της  πανδημίας το Υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει αυτές τις επιπλέον δαπάνες. Όμως δεν περιμένουμε πρώτα τα χρήματα και μετά να δράσουμε. Αυτή την ώρα οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα, πρέπει όλοι να είμαστε χρήσιμοι. Τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για ακραία επικοινωνιακή τακτική. Απαιτείται σεβασμός στα παιδιά, στη δημόσια υγεία και λύση στο πρόβλημα. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν καλούμαστε να λύνουμε προβλήματα που προκύπτουν σ’ αυτή τη φρικτή νέα πραγματικότητα που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και να είναι πανέτοιμος. Σίγουρα υπάρχουν τρομερά ελλείματα στην προετοιμασία αλλά ολοκληρωμένες λύσεις που θα ανέτρεπαν τις επιπτώσεις ενός άγνωστου εχθρού αποκλείεται να έχει κανένας».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου τόνισε ότι γίνονται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση. «Η Δημοτική Αρχή με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Πύργου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το  πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής με τους μαθητές που δεν είχαν τάμπλετ προκειμένου να κάνουν τηλεκπαίδευση, βρέθηκε κοντά στα παιδιά. Ήδη σήμερα προμηθευτήκαμε τα πρώτα τάμπλετ και τα παραδώσαμε στα παιδιά για να παρακολουθούν με ασφάλεια τα μαθήματά τους. Επίσης σήμερα θα συνεδριάσει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή  του Δήμου Πύργου προκειμένου να γίνουν οι αναθέσεις 100 τάμπλετ για την πρωτοβάθμια και άλλων  100 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε κοντά στους δημότες μας και τα παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση, σε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους μαθητές και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με έργα και όχι με λόγια»

Τέλος ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπηςυπογράμμισε ότι οι ενέργειες δεν σταματούν εδώ και πως όλοι οι αρμόδιοι θα είναι πάντα κοντά στα παιδιά προκειμένου να δώσουν λύσεις όπου απαιτείται. ««Είναι ηθική μας υποχρέωση να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά του δήμου μας και να επιλύουμε γρήγορα το όποιο πρόβλημα προκύψει. Ο Δήμαρχος Πύργου ενέργησε τάχιστα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίνουμε τον πρώτο εξοπλισμό, ενώ έπεται και συνέχεια».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...