Πιέζουν τον ΓΑΠ να φτιάξει κόμμα!

Πιέζουν τον ΓΑΠ να φτιάξει κόμμα!
Δεν είναι μόνο στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου επικρατούν δυσαρέσκεια και γκρίνια μετά την οριστικοποίηση της ιδιόμορφης «συγκατοίκησης» μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε πολλά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και κυρίως τον έχρισε «νούμερο δύο» στην κυβέρνησή του.
Και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει και εκδηλώνεται έντονη αντίδραση έναντι του Β. Βενιζέλου, για τους χειρισμούς του στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Του καταλογίζουν ότι πήρε λιγότερα απ’ τα αναμενόμενα, ότι σύρθηκε πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και ότι παρά τα όσα έλεγε πριν τον ανασχηματισμό τελικά η κυβέρνηση δεν έχει «προοδευτικό πρόσημο».

Κυρίως αναφέρονται στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Εργασίας καθώς και στο γεγονός ότι αν και ζήτησε τα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού και Εργασίας τελικά υπέκυψε στις απαιτήσεις του πρωθυπουργού και αρκέστηκε σε μια θέση αναπληρωτή υπουργού, στο Εσωτερικών και μια θέση υφυπουργού, στο Εργασίας.

Η αλήθεια είναι, ότι πράγματι στην αρχή της διαπραγμάτευσης για τη νέα κυβέρνηση ο Βενιζέλος πήγαινε με διεκδίκηση περίπου 15 θέσεων, στις οποίες οι θέσεις υπουργών θα ήταν 6. Και τελικά περιορίστηκε σε 11 θέσεις και 4 θέσεις υπουργών.

Αυτό, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, έγινε διότι στο τέλος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την διαπραγμάτευση την έκανε προκειμένου να κατοχυρώσει τη δικιά του θέση, σαν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Με αποτέλεσμα να κερδίσει περισσότερα στα υπόλοιπα ο Σαμαράς.

Ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται έντονη αμφισβήτηση του Βενιζέλου, να υπάρχει δυσφορία έως και οργή.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb, άρχισαν να ενεργοποιούνται ξανά τα στελέχη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου, τα οποία την τελευταία περίοδο είχαν σιωπήσει.

Και όχι μόνο αυτό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κινούνται στην κατεύθυνση να πείσουν τον ΓΑΠ να αποστασιοποιηθεί πλήρως απ’ τις επιλογές Βενιζέλου και να προχωρήσει ακόμα και στην ίδρυση νέου κόμματος, που θα είναι το… αυθεντικό ΠΑΣΟΚ!

Ήδη έχουν γίνει σχετικές βολιδοσκοπήσεις στον ΓΑΠ.

Ενώ στελέχη προσκείμενα στον τέως πρωθυπουργό απειλούν με αποχώρηση το αμέσως επόμενο διάστημα!

Μεταξύ αυτών ο άλλοτε «συγκεντρωσιάρχης» του Αντρέα, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ηγείται της τάσης της «Αριστερής Πρωτοβουλίας».

Βέβαια ο Παναγιωτακόπουλος έχει απειλήσει με αποχώρηση καμιά… πεντακοσαριά φορές και επί Σημίτη και επί Βενιζέλου, ακόμα και επί ΓΑΠ και ουδέποτε υλοποίησε αυτή του την απειλή. Και γι’ αυτό δεν τον παίρνουν στα σοβαρά.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι βαρύ.

Κι αν τον Παναγιωτακόπουλο δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, υπάρχουν άλλα στελέχη τα οποία δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν το δρόμο της αποχώρησης, κάποια μάλιστα είναι «ηχηρά» ονόματα!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...