Πικρή ήττα για τους Εφήβους του ΠΑΣ.Βίντεο

ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 58-59

 Την ήττα στις λεπτομέρειες με ένα πόντο, γνώρισε η ομάδα των Εφήβων του ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό <<Παπαχαραλάμπειο>> στάδιο από τον ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ  με σκορ 58-59. Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο, σε μια υπέροχη μπασκετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΣ μιας και το εφηβικό τμήμα τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει 2 πρωταθλήματα ΕΣΚΑΒΔΕ και πολλές συμμετοχές σε τελικούς.

Οι έφηβοι του ΠΑΣ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, πήγαν σε γρήγορο ρυθμό τον αγώνα, έχοντας προβάδισμα  στο 1ο δεκάλεπτο με 9 πόντους (16-07). Το 2ο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΣ να πηγαίνει στα αποδυτήρια διατηρώντας  προβάδισμα 7 πόντων (29-22). Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου οι παίκτες του ΠΑΣ συνέχισαν την καλή λειτουργία τους και μέχρι το 24ο λεπτό διατηρούσαν προβάδισμα 8-10 πόντων. Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η αστοχία των παικτών του Γιώργου Σταθάτου από τη γραμμή των ελευθέρων βολών καθώς από τις 6/6 του πρώτου ημιχρόνου, έσπασαν τα καλάθια, σημειώνοντας μόλις 5/19!! στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν και να προσπεράσουν με 2 πόντους (40-42) με το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο πραγματικά έγιναν συναρπαστικές μάχες με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Οι παίκτες του Τρικούπη είχαν φοβερή ευστοχία στα σούτ 3 πόντων σημειώνοντας 8 συνολικά, σε αντίθεση με τους εφήβους του ΠΑΣ που ευστόχησαν μόλις σε 1/16!! Στο τελευταίο 1`30“ τα βήματα του Χοχτούλα ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ θα έπαιρνε προβάδισμα 3 πόντων. Αντίθετα, στην επόμενη άμυνα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δύο  αμυντικά  ριμπάουντ δίνοντας εύκολους 2 πόντους και το προβάδισμα με 58-59 στους φιλοξενούμενους. Στην επίθεση που ακολούθησε ο ΠΑΣ κέρδισε δύο βολές με τον Σκαλιώτη δυστυχώς όμως για την ομάδα της Ναυπάκτου αστόχησε και στις δύο βολές καθώς και στο κοντινό σουτ που επεχείρησε ύστερα από το επιθετικό του ριμπάουντ. Στα τελευταία 30“ του αγώνα η ομάδα της Ναυπάκτου ολιγώρησε στην άμυνα με τους  παίκτες του Τρικούπη να αστοχούν σε δίποντο , πήραν όμως το επιθετικό ριμπάουντ και ο ΠΑΣ δεν πρόλαβε να κάνει φάουλ μένοντας με το άκουσμα της κόρνας η μπάλα στην ομάδα του Μεσολογγίου.

Από τον ΠΑΣ πρώτος σκόρερ ήταν ο Πολύχρονος με 29 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σκαλιώτης και Λυμπέρης με 9 και 8 αντίστοιχα. Από τον Τρικούπη εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μπαλτάς που σημείωσε 19 πόντους με 4 τρίποντα και τον ακολούθησαν οι Πέττας και Παπαζίσης με 13 και 12 πόντους.

Αυτή η ήττα αφήνει μια πικρία στους παίκτες του ΠΑΣ όχι αναγκαστικά γιατί έχασαν (αυτό άλλωστε είναι μέρος του παιχνιδιού) αλλά για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος των εφήβων της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε καθώς με το σύστημα νοκ-άουτ και τον «αποκλεισμό» κάποιας ομάδας από το πρώτο!!!  παιχνίδι της χρονιάς, διώχνει τους αθλητές από τα γήπεδα αφού η έλλειψη αγωνιστικών υποχρεώσεων ούτε κίνητρο προσφέρει ούτε  εμπειρίες και το κυριότερο στερεί τη χαρά του παιχνιδιού.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: Α:16-07 , Β:13-15 , Γ:11-20  , Δ:18-17

ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Σταθάτος-Ζησιμόπουλος): Λουκάνη, Καμπάς , Χασανάι 4, Κωστούλας, Χοχτούλας 5(1), Μπανιάς, Μίχος 3,  Πολύχρονος 29, Λυμπέρης 8, Λαγαρός, Κατσίκας, Σκαλιώτης 9

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Σταυρόπουλος-Τόλης): Κιρκινέζος Ν, Βαρελάς, Τσαμαδιάς, Μπουκουβάλας, Μπαλτάς 19(4), Φουστέρης 4, Κιρκινέζος Φ, Παπαζίσης 12(2), Πέττας 13(3), Τζάνος 10.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...