Πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας έξω από σχολεία της Ναυπάκτου – Η πρώτη στο Ξηροπήγαδο.Βίντεο

Πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας τοποθετήθηκαν έξω από τα σχολείο της Παλαιοπαναγιάς και του Ξηροπηγάδου από το Δήμο Ναυπακτίας. Οι πινακίδες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2. Οι πινακιδες αυτές βασίζονται σε συσκευή που ανιχνεύει την ταχύτητα του οχήματος μέσω ραντάρ και την προβάλλει στον οδηγό, με σκοπό τη ρύθμιση της από τον ίδιο και είναι με ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με μελέτες, οι πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας είναι μια εξαιρετική μέθοδος ρύθμισης της ταχύτητας των οχημάτων σε επικίνδυνες για ατυχήματα περιοχές, όπως: Οδικές κλειστές καμπύλες, είσοδοι σηράγγων, γέφυρες, μελανά σημεία οδικού δικτύου , Περιοχές κυκλοφορίας ευάλωτου κοινού, όπως: Σχολικές ζώνες, σημαντικές διαβάσεις πεζών, εργοταξιακές ζώνες, νοσοκομεία, θορυβώδεις δρόμοι, αθλητικοί χώροι, είσοδοι κατοικημένων περιοχών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι Οθόνη LED 13-τμημάτων ανά στοιχείο και δύο χρωμάτων (πράσινο για εντός ορίου ταχύτητας και κόκκινο για υψηλότερη), με αισθητήρα για προσαρμογή στην περιβαλλοντική φωτεινότητα.
Μέτρηση από απόσταση 100m
Ρύθμιση μέγιστης, ελάχιστης και σταθερής ένδειξης.
Ένδειξη που αναβοσβήνει για προειδοποίηση, όταν το διερχόμενο όχημα ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας.
Καταστάσεις λειτουργίας: Κανονική προειδοποίησης, ένδειξης προκαθορισμένης ταχύτητας, μέτρησης και καταγραφής ταχυτήτων χωρίς καμία ένδειξη για την δημιουργία μελετών πριν και μετά.

Δείτε πως λειτουργούν




Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...