Πιτσιόρλας: Στις 15 Ιουνίου κλείνει η συμφωνία και η χώρα γυρίζει σελίδα

Κλείσιμο της συμφωνίας και αρχή της εξόδου από την κρίση, στις 15 Ιουνίου, βλέπει ο  υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.  Ο ίδιος τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει συνολικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συνολική συμφωνία, η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων όπως είχε δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές της χώρας. Εάν δεν υπήρχε στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος, δεν θα υπήρχε και η συζήτηση για τα πρόσθετα μέτρα».

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δικές της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απαιτεί από τους δανειστές και την δική τους ανταπόκριση, «πιστεύουμε ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει αυτή η συνολική συμφωνία και έτσι η χώρα θα γυρίσει σελίδα και η έξοδος από την κρίση θα είναι πια ορατή».

Σε Συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Ελένη Στεργίου για το Πρώτο Θέμα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξέλιξης του δυσμενούς σεναρίου. «Το δυσμενές σενάριο όπως το εννοείτε θεωρώ ότι δεν υπάρχει ως προοπτική. Αυτό που θα αποτελούσε το δυσμενές σενάριο είναι μια λιγότερο καλή από την επιδιωκόμενη συμφωνία», τόνισε.

Εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία απολύτως λογική. Απλώς υπογραμμίζουν το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η αντιπολίτευση, η οποία πίστευε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κλείσει την αξιολόγηση και δεν θα μπορούσε να περάσει τα αναγκαία προς τούτο μέτρα από τη Βουλή.

Στην συνέχεια εξήγησε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε το κόστος όλων των δύσκολων αποφάσεων για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τώρα έχει μπροστά της δύο καθαρά χρόνια για να δρομολογήσει την ανάπτυξη και να προωθήσει όλο το θετικό μεταρρυθμιστικό της έργο ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει πειστικά μια νέα τετραετία. Η στρατηγική της είναι 2 + 4 χρόνια. Και αυτό θα έκανε όποιος βρισκόταν στη θέση της. Για ποιόν λόγο να χάσει αυτό το πλεονέκτημα και να πάει νωρίτερα σε εκλογές; Για να εισπράξει μόνο τη δυσαρέσκεια; Απορώ πώς σοβαροί άνθρωποι κάνουν τέτοιες αναλύσεις και προβλέψεις».  Ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές λοιπόν θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019 και η αντιπολίτευση θα πρέπει να βρει θετική πολιτική πρόταση για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Πρόταση που να αντέχει τουλάχιστον δυο χρόνια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/285967-Pitsiorlas-Stis-15-Ioynioy-kleinei-e-symphonia-kai-e-chora-gyrizei-selida ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...