Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης εNAF.Φωτο-Βίντεο

Την Πέμπτη, 6/4/2017 παρουσιάστηκαν στο Φετιχέ Τζαμί τα αποτελέσματα της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF σχετικά με την Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε στα πλαίσια  Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ναυπακτίας με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ.
Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.
Στην παρουσίαση μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, η Προισταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κ. Ολυμπία Βικάτου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Μαμαλούκος.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος επεσήμανε ότι η αναβάθμιση των μνημείων και των κτιρίων είναι μεγάλης σημασίας, όταν μάλιστα αυτή προσβλέπει και στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας. Η μελέτη επιπλέον αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο και για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει την πόλη μας πολλές δεκαετίες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...