Πλήρωσαν και επανήλθε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

Πλήρωσαν και επανήλθε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων
 Πριν από λίγη ώρα επανήλθε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων, μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα λένε οι υπεύθυνοι.
Έλεος δε δείχνουν τελικά για κανέναν οι δυσκίνητες δημόσιες υπηρεσίες καθώς εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, του οποίου οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκου.

Εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών για όλους, η κυβέρνηση δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε ανάπηρους.

Πολιτεία και ο ΕΟΠΥΥ έδειξαν αυτό το απάνθρωπο πρόσωπο σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σε 235 βαριά ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων. Τελευταίο χτύπημα, εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου, όπου φιλοξενούνται τρεις υπερήλικες. Μάλιστα, ο λογαριασμός ήταν μόλις 98€ και λήγει 3 Αυγούστου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους.

Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι! Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο. Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.

Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος, οφείλεται στην μη καταβολή, από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια, που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους. Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, απέστειλε εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιεί με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητώντας την καταβολή των χρημάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...