Πλήρωσε με τη ζωή της την αδιαφορία,την έλλειψη πεζοδρομίων,το δικαίωμα στη ζωή της.

Ως πότε θα χάνονται ζωές;Ως πότε θα θρηνούν ζωές για τις ζωές που φεύγουν άδικα;Ως πότε θα βασιλεύει η ανευθυνότητα και η έλλειψη πολιτικών αποφάσεων;Ως  πότε τα ευκόλως εννοούμενα θα πάψουν να παραλείπονται από τη ζωή μας;

Πότε η πόλη μας θα γίνει ασφαλής για τους πολίτες της;Πότε θα γίνει φιλική στους πεζούς;

Αφορμή στάθηκε το σημείωμα των συναδέλφων αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου,στο οποίο εργάζεται και υπηρετεί ο σύζυγος της αδικοχαμένης Χρύσας,η οποία πλήρωσε με τη ζωή της την έλλειψη των πεζοδρομίων σε μια περιοχή που όλοι το φωνάζουν ότι χρειάζονται (περιοχή από Σκα μέχρι το Ξηροπήγαδο),σε έναν δρόμο με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό οδηγικής επικινδυνότητας.Όλοι αναγνωρίζουν και βλέπουν το πρόβλημα,κανείς όμως στην πράξη δεν το’χει ανοίξει.

Το σημείωμα λοιπών των ανθρώπων του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου από το F/B γράφει:

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΡΗΝΕΙ!!!
Θρηνεί για το χαμό της συζύγου συνάδελφου μας, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών.
Όλα έγιναν σήμερα το πρωί, κατά τις 07:20, όταν η Χρύσα πήρε πεζή το δρόμο, όπως έκανε πολλές φορές άλλωστε, από το Ξηροπήγαδο για να πάει στη δουλειά της στο Δήμο Ναυπάκτου.
Ενώ βάδιζε στην άκρη του δρόμου με τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, απέναντι ακριβώς από το Κ.Υ. Ναυπάκτου, διερχόμενο αυτ/το με ημεδαπό οδηγό τον Ν.Χ., την παρέσυρε και έκοψε ακαριαία το νήμα της ζωής της.
Το κακό μαντάτο κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα και στο Κ.Υ. όπου μεταφέρθηκε, κατέφθασαν ο σύζυγός της, συγγενείς της και πολλοί συνάδελφοι τόσο του αστυνομικού μας όσο και της θανούσας.
Ο πόνος βαρύς και αβάσταχτος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και ο Θεός να δώσει δύναμη στους δικούς της να ανταπεξέλθουν στον βαρύ πένθος.

Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια στο ανωτέρω κείμενο.Είναι πολύ βαρύ από μόνο του.Αυτό που επιθυμούμε είναι να δούμε πραγματικά την πόλη μας να γίνεται ανθρώπινη και ασφαλής.Αποφασίστε τώρα !!!!

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με αφορμη το θλιβερο γεγονος να επισημανω την εγκαταληψη ορισμενων περοχων της πολης απο εργα κοινης οφελειας! χρειαζοντε πεζοδρομια και προς ξηροπηγαδο δαφνη και προς γηπεδο παλαιοπαναγια και στην θρμου προς εργατικες,ομως εδω συμβαινει το εξης, την τελευταια 15ετια οι αξιοτιμοι κυριοι δημαρχοι που περασανε δεν καταλαβανε οτι ναυπακτος δεν ειναι μονο η κεντρικη πλατεια και το κεντρο ασχοληθηκαν ολοι με τον καλοπισμο της πλατειας και των κεντρικων δρομων! ανθρωποι χωρις οραμα διορατικοτητα και πνευματικη διαυγεια το μονο που κανανε κανανε λιφθινκ στις πλατειες ασχολονταν με ποδηλατοδρομους λες και αν φτιαχνανε τον ποδηλατοδρομο προς τις εργατικες παραδειγμα θα ηταν ασχημα ισα ισα θα αξιοποιουνταν και μια ακομα περιοχη! βεβαιως δεν φταινε μονο οι δημαρχοι υπαρχουν και οι δημοτικοι συμβουλοι οι οποιοι δυστυχως ολα αυτα τα χρονια εκ των πραγματων εχουν αποδειχτει ανοικανοι και κατωτεροι των περιστασεων! να μην παραλειψω να θυμησω στο σημερινο δημαρχο οτι αντι να πληρωνει ο δημος χιλιαδες ευρω σε τυχαρπαστους καθοδηγουμενους και αμφιβολου αξιας μελετητες για κυκλοφοριακες μελετες καλο θα ηταν να ασχοληθει με την παλαιοπαναγια, το γηπεδο, τις εργατικες στην οδο θερμου, το ξηροπηγαδο, τη δαφνη και αλλες περιοχες που οπως και να το κανουμε ειναι ναυπακτος και ας μην το βλεπουν μεχρι σημερα οι κοντοφθαλμοι πολιτικαντηδες δημαρχοι και λοιποι συγγενεις!!!!! και σαν επιλογο ολων των παραπανω κανω και μια προταση στις δημοτικες εκλογες που ερχοντε να στηριξουμε αυτον το συνδιασμο και αν δεν υπαρχει να τον φτιαξουμε που θα δει τη ναυπακτο περα απο την κεντρικη πλατεια και το λιμανι, που θα δει και θα αφουγκραστει τα προβληματα καθε γειτονιας! κυρια «μαρια» αυτο ειναι κατι παραπανω απο πολιτισμος δεν νομιζετε? μπορειτε να το κανετε? απο τα πεπραγμενα σας μεχρι σημερα φανταζομε πως οχι!!!

  2. Χρύσα μου ήδη μας λείπεις… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Καλό παράδεισο να έχεις.

    Οι συνάδελφοι και φίλοι σου

  3. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Οι κατοικούντες ανατολικά του κέντρου ( από Σκα μέχρι Ξηροπήγαδο ), παρότι ανήκουν στα παλιά όρια του Δήμου Ναυπάκτου, είναι δημότες μόνον όσον αφορά τις υποχρεώσεις ( δημοτικά τέλη ). Έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές , για πολλά χρόνια από την απουσία πεζοδρομίων. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως δήμαρχοι πάνε κι έρχονται και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Με πρόσχημα τη δυσκολία του έργου ( προκλητική αδιαφορία θα το χαρακτήριζα εγώ ) παρατηρούμε το φαινόμενο και περιοριζόμαστε σε απολογισμούς νεκρών. Είπαμε, είναι θέμα ιεράρχησης και προτεραιοτήτων.

    Γιώτα Πολιτοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...