Πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στην Ισπανία

Πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στην Ισπανία
Επίθεση με σφαίρες από καουτσούκ έκανε η Ισπανική αστυνομία, εναντίον των διαδηλωτών στο τέλος της μεγάλης διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και επτά συνελήφθησαν.

Τα συνδικάτα είχαν καλέσει χθες Πέμπτη τους Ισπανούς να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις με σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους εμποδίσουμε».

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν έτσι την άρνησή τους να δεχθούν το νέο πρόγραμμα λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης, την αύξηση του ΦΠΑ, τις δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανέργους.

Μετά το τέλος της μεγάλης πορείας, στον τομέα της Πουέρτα ντελ Σολ, στο κέντρο της πρωτεύουσας και παρόλο που η διαδήλωση ήταν ειρηνική και διαλύθηκε ήρεμα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τους ξυλοκόπησαν με γκλομπ για να τους διαλύσουν , ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στα φράγματα που προστατεύουν τα κτίρια του κοινοβουλίου, ακολουθώντας τους Πυροσβέστες, η αστυνομία τους επιτέθηκε, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας διάφορα αντικείμενα, κυρίως μπουκάλια.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον αυτών των μικρών ομάδων, οι οποίες διαλύθηκαν στους γύρω δρόμους.

Στους διαδηλωτές ήταν και ο διάσημος ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ ο οποίος ήταν σκληρός με τις αποφάσεις της κυβέρνησης: «Σκοτώνουν το μέλλον μιας γενιάς. Να πάνε να γαμηθούν!» είπε ο Μπαρδέμ.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...