Πλειστηριασμούς α’ κατοικιών, απαιτεί το ΔΝΤ!

Την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και στο μοναδικό σπίτι, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητάει το ΔΝΤ, ώστε να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια!

Σύμφωνα με το mignatiou.com, το οποίο έχει στην διάθεση του την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία, η οποία θα παρουσιασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου στις 6 Φεβρουαρίου, το Ταμείο θεωρεί πως το μέτρο αυτό θα συμβάλει στη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση του άρθρου 4, αναφέρεται ότι  «αν και οι ελληνικές αρχές τροποποίησαν το νομικό καθεστώς για την ατομική και την εταιρική πτώχευση, αναθεώρησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και επέτρεψαν τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων».

 Παρά τα όσα έχουν γίνει το νομικό οπλοστάσιο δεν είναι ακόμη πλήρως αποτελεσματικό , επειδή,  «οι περιορισμοί για την πρώτη κατοικία παραμένουν, η δημιουργία του επαγγέλματος συνδίκου της πτώχευσης έχει καθυστερήσει και το παράγωγο δίκαιο παραμένει σε εκκρεμότητα».

Από το Ταμείο, υπογραμμίζουν ότι αν και οι τρέχουσες στρατηγικές των τραπεζών στοχεύουν σε μείωση του συνολικού δείκτη δανείων σε καθυστέρηση στο 48%,42% και 34% από το 2017, το 2018 και 2019 αντίστοιχα αυτή η καθυστερημένη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν είναι σύμφωνη με το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο και τις αναπτυξιακές παραδοχές της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα θετικά, το ΔΝΤ, επιμένει στην ταχεία άρση των Capital Controls, ώστε να «ανασάνει» η αγορά, αλλά με προσοχή, «το πλαίσιο ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων έχει αντίκτυπο στο κόστος των διεθνών συναλλαγών».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...