Για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, τη χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα αλλά και για το «φωτεινό παράθυρο» της πανδημίας μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι η πρόσβαση σε χώρους ενδεχομένως να γίνεται ακόμα και χωρίς πιστοποιητικό» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «η μάσκα είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με τους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός».

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει νέα χαλάρωση των μέτρων ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «πάμε μετά το Πάσχα, προς τον Μάιο» αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους θα εξεταστεί εάν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ό,τι ακούσετε σε μέτρο έχει να κάνει με αναστολή» καθώς «ο κορονοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό και απάντησε πως «η πληροφόρηση είναι ότι εντός Απριλίου θα έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκές αρχές για το πώς θα γίνει η τέταρτη δόση και τότε θα υπάρξει μια κοινή πολιτική».

Επανερχόμενος στα μέτρα για τον κορονοϊό και την πορεία της πανδημίας ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «όλες συνολικά οι χώρες καθώς πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι προχωρούν σε χαλάρωση των μετρών καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα υπάρξει φωτεινό παράθυρο ως προς την πανδημία».

Ειδικά, δε, για το Πάσχα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι τα μέτρα για την περίοδο αυτή θα συζητηθούν στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας «αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα απέχει από αυτό που ζούμε σήμερα, Δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, δεν μπαίνουμε σε περιορισμούς. Αυτή τη στιγμή μπαίνει κάποιος σε νυχτερινό μαγαζί εστίασης, θα ήταν παράλογο να βάζαμε περιορισμούς για το Πάσχα».

«Στο Πάσχα πηγαίνουμε με τους κανόνες που ξέρουμε τώρα και οι οποίοι είναι αρκετά πιο ήπιοι σε σχέση με πριν από έναν χρόνο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε, τέλος, στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σημειώνοντας πως «όσο διαρκεί η πανδημία και όσο χαρακτηρίζεται έτσι παραμένουν εκτός ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν αλλάξουν οι συνθήκες της πανδημίας τότε ναι θα εξεταστεί εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν ο εμβολιασμός συνδέεται μόνο με αυτό άρα θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

pelop.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...