Πλημμύρισαν ξανά στο Ζευγαράκι,ανησυχία κατοίκων του Καινουργίου για τα ρέματα, καθησυχαστικός ο Πρόεδρος του Καινουργίου (φωτο-βίντεο)

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι κάτοικοι του Καινουργίου οι οποίοι πριν περίπου ένα χρόνο επλήγησαν από τις ισχυρές νεροποντές…
Με πολύ κόπο και πολλή προσπάθεια κατάφεραν μετά από αρκετούς μήνες να φτιάξουν τις κατεστραμμένες τους περιουσίες κια να μπουν στα σπίτια τους.
Κάποιοι εξ’αυτών επικοινώνησαν με το “Κ” και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τυχόν επανάληψη των καταστροφών λόγω των προβλημάτων στα ρέματα που διασχίζουν το Καινούργιο,ειδικά μετά τις νέες ζημιές που έγιναν σήμερα στο Ζευγαράκι. Το “Κ” επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Καινουργίου Κώστα Ευθυμίου ο οποίος είναι καθησυχαστικός,κάνοντας λόγο για καλή κατάσταση των ρεμάτων που δεν εμπνέουν ανησυχία,για φυσιολογικούς όγκους νερού,ενώ όπως τόνισε πριν λίγες ημέρες μετά από αίτημα της Δ.Κ Καινουργίου έγινε αυτοψία στα ρέματα του χωριού από τον Μηχανικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Καχριμάνη.


Σύμφωνα με τον κ.Ευθυμίου εντοπίστηκαν τα σημεία που χρίζουν παρεμβάσεων ,ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο “Λιγόρεμα” στο σημείο που είναι κοντά στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου ,όπου πέρυσι πλημμύρισαν σπίτια και οικόπεδα και όπως ανέφερε πρέπει να γίνει από την αρχή κατασκευή της γέφυρας κάτι για το οποίο είναι ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρέπει να γίνει νέα μελέτη για το έργο.




Επίσης ο πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί από τον αρμόδιο εργολάβο καθαρισμοί σε ρέματα του Καινουργίου.

Δείτε τι έγινε σήμερα στο Ζευγαράκι

Άρχισαν τα όργανα στο Ζευγαράκι από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας όπου ξύπνησαν παλιές μνήμες από τις περσινές πλημμύρες.Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Ζευγαράκι αφού πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι σε πολλά σημεία του χωριού.
Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν σοβαρά παράπονα για προχειρότητα της όλης κατάστασης από πλευράς του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κάτοικοι οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προβεί σε έγκαιρο και επαρκή καθαρισμό των ρεμάτων και εάν η βροχή είχε μεγαλύτερη διάρκεια τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και πολύ πιθανόν να είχαμε δει το ίδιο έργο σε επανάληψη.
Επίσης για όλα αυτά τα προβλήματα πριν λίγες μέρες κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Αγρινίου και είχαν επαφή με τον με τον δήμαρχο Αγρινίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των κατοίκων στην δημοσιογράφο του AERAFM 99.50 Νανά θεοδωροπούλου αλλά και οι εικόνες που ακολουθούν.

 

 

 

 

 

πηγή:aerasnews.gr


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...