“Πληρώνω τις αμαρτίες μου” (BINTEO)

Την προσωπική του άποψη για την υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην Εκκλησία και στην κοινωνία κατέθεσε ο διάκονος που εμφανίστηκε σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο να είναι ντυμένος με γούνα, στρας και σκουλαρίκια.

Ο ιερωμένος μιλώντας στο Star απέδωσε το περιεχόμενο των φωτογραφιών σε ένα αστείο κατά τη διάρκεια αποκριάτικου πάρτι. Όπως είπε, την επίμαχη περίοδο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες δεν ανήκε σε οργανική θέση κάποιας μητρόπολης.

«Μια φορά πήρα μέρος σε τέτοιου είδους καρναβάλι και την πληρώνω τώρα. Πληρώνω τις αμαρτίες μου, αυτό που ζω τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το γύρο του διαδικτύου έκανε μια σειρά φωτογραφιών που παρουσίαζαν τον διάκονο με αμφίεση καρναβαλιού, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό ενόχληση στους κόλπους της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο εν λόγω ιερωμένος υπηρετούσε σε μοναστήρι της Μητρόπολης Γόρτυνος στην Αρκαδία. Αμέσως μετά την αποκάλυψη, ο επιχώριος επίσκοπος, Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας κίνησε νομικές διαδικασίες σε βάρος του καλώντας τον σε απολογία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Γόρτυνος, ο διάκος είχε τοποθετηθεί «στήν Ἱερά Μονή Ἰσιώματος Καρυῶν, προκειμένου νά ἐξετασθεῖ προϊόντος τοῦ χρόνου ὁ χαρακτήρας του. Γι’ αὐτό καί δέν τόν χειροτόνησε ἱερέα, ἄν καί παρῆλθε ἱκανός χρόνος ἀπό τήν πρόσληψή του».

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Γόρτυνος, ο κληρικός υποστηρίζει για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πως λήφθηκαν πριν από έξι χρόνια σε αποκριάτικη εκδήλωση. «Ηθελε -είπε- να βάλει στη ζωή του μία καινούργια αρχή αποτάσσοντας κάποιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, τις οποίες όμως δεν μας είχε αναφέρει όταν προσήλθε στη Μητρόπολη» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τις ανακρίσεις έχει αναλάβει ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Γόρτυνος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.

Τέλος, η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Γόρτυνος καταλήγει με νόημα: «Ας γνωρίζουν λοιπόν οἱ ἀδελφοί χριστιανοί ὅτι δέν φανήκαμε ἀδιάφοροι περί τοῦ ἀκουσθέντος σκανδάλου, ἀλλά ἐνεργήσαμε ἀμέσως τά δέοντα, διότι δέν θέλουμε νά ὑπάρχουν στήν Μητρόπολή μας ἱερεῖς πού δημιουργοῦν σκάνδαλα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...