Πνευματικοί θησαυροί από το Αγιο Όρος στο Αντίρριο-Σήμερα (6 μ.μ.) η τελετή υποδοχής των ιερών λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου θε μεταφερθούν με την ευλογία του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, όπου φυλάσσονται.

Η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στα προπύλαια του Ναού και θα παραμείνουν στο Αντίρριο έως το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου. Ολες αυτές τις ημέρες ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα τελείται θεία λειτουργία.

Σε ανακοίνωσή του ο Ι.Ν. απευθύνει πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στην υποδοχή αυτών των μεγάλων ιερών κειμηλίων και πνευματικών θησαυρών και στις ιερές ακολουθίες, ιδιαιτέρως στην αρχιερατική θεία Λειτουργία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το προσεχές Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα υψωθεί ο Σταυρός με το Τίμιο Ξύλο από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους».

Αξίζει να αναφέρουμε πως το χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, είναι άφθαρτο, με το δέρμα και τους τένοντες, διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα στην Ιερά Μονή που το φιλοξενεί, γι’ αυτό και θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Σιμωνόπετρας, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή. Αναμένεται πιστοί από όλη τη Δυτική Ελλάδα να προσέλθουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αντιρρίου για να καταθέσουν την ευλάβειά τους προς τους ανεκτίμητης αυτής αξίας πνευματικούς θησαυρούς

gnomip. Gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...