Ποια βήματα να ακολουθήσω ώστε να αυξήσω τον μεταβολισμό μου;

 

 

Σηκώστε βάρη, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Βοηθά στην καύση του λίπους ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο τόνος των μυών σας. Με ανεβασμένο τον βασικό σας μεταβολισμό, το σώμα σας καίει θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάστε. Έτσι, η προπόνηση δύναμης είναι πάντα μια καλή επιλογή αν θέλετε να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

Κάνετε τακτικά αερόβιες ασκήσεις

Η ποδηλασία ή το τρέξιμο, είναι καλές επιλογές. Αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να φέρει το τρέξιμο αν συνδυαστεί με κακή ή λάθος διατροφή, οδηγώντας σε μείωση του μεταβολισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε σε δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες.

Τρώτε περισσότερο τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Το σώμα σας δαπανά περίπου το 10% της πρόσληψης θερμίδων για την πέψη των θρεπτικών συστατικών. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το σώμα να αφομοιώσει την πρωτεΐνη από τα λίπη ή υδατάνθρακες. Ως εκ τούτου, το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών σε μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες. Καλές πηγές πρωτεΐνης για τη διατροφή σας είναι τα πουλερικά, τα θαλασσινά και λαχανικά όπως τα φασολάκια, τα όσπρια και tofu.

Καταναλώστε ένα υψηλά θερμιδικό γεύμα κάθε 5-7 ημέρες, που περιέχει τόσους υδατάνθρακες και θερμίδες, όπως εσείς επιθυμείτε. Χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος για μια στιγμή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ένας χαμηλότερος μεταβολικός ρυθμός. Όταν επιστρέψετε στην κανονική διατροφή, ο μεταβολισμός σας θα εξακολουθεί να είναι χαμηλός και κατ επέκταση οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Πίνετε περισσότερο νερό.

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την επιτάχυνση του μεταβολισμού σας. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει σε ένα χαμηλό μεταβολικό ρυθμό. Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, πίνοντας περισσότερο νερό αυξάνει σημαντικά τον μεταβολικό ρυθμό του ατόμου όσο το 30%. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τρώτε τροφές που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το μεταβολισμό σας και την καύση λίπους σώματος. Μερικά από αυτά είναι ασπράδι αυγού, άπαχο κρέας, πιπεριές τσίλι, καφές, πράσινο τσάι, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και το τυρί, δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, αβοκάντο, τα σπαράγγια, τα όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Μειώστε την πρόσληψη των trans λιπαρών οξέων.

Τα τρανς λιπαρά μειώνουν την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος. Αποδίδουν σε λίπος και εμποδίζουν το μεταβολισμό. Μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αντίσταση στην ινσουλίνη και φλεγμονή, τα οποία αμφότερα καταστέλλουν τον μεταβολισμό και μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Παραδείγματα τροφίμων με μεγάλες ποσότητες trans λιπαρών είναι: πατάτες τηγανητές, οποιαδήποτε τρόφιμα τηγανισμένα, πίτες, μαργαρίνη, κέικ, τηγανίτες, βάφλες και παγωτά.

Φάτε ένα καλό πρωινό κάθε μέρα.

Τρώγοντας ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό θα σας κρατήσει πλήρη και να σας δώσει την ενέργεια για να εκτελέσετε τις εργασίες σας. Αυτό θα αυξήσει επίσης το μεταβολισμό σας. Όταν δεν τρώτε, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, και θα νιώσετε πιο πεινασμένοι και κατά πάσα πιθανότητα υπερφαγία το μεσημέρι.

Τρώτε συχνά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε κάποια τρόφιμα στο σύστημά σας, προκειμένου να κρατήσετε το μεταβολισμό σας επάνω, και να σας αποτρέψει από το αίσθημα πείνας και την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...