Ποια πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο στον επικείμενο ανασχηματισμό;

Ποια πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο στον επικείμενο ανασχηματισμό;
Ποια πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο στον επικείμενο ανασχηματισμό;


04/05/2020 – 22:40

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει αφενός να ενισχύσει τη λεγόμενη επιτελική διακυβέρνηση και αφετέρου να διευρύνει την επιρροή προς το χώρο της Κεντροαριστεράς προκαλώντας ασφυξία στο ΚΙΝ.ΑΛ. Μέσα στα πρόσωπα που συζητούνται στο Μαξίμου για να αναλάβουν νευραλγικά υπουργεία είναι αυτό του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου. Η παρουσία του στην κυβέρνηση θα σηματοδοτεί το άνοιγμα στην κεντροαριστερά ενώ θα υλοποιεί και το δόγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για περισσότερους τεχνοκράτες στην κυβέρνηση.

Στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αναβάθμιση του Νίκου Χαρδαλιά. Πιθανότατα θα συγκροτηθεί αυτόνομο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που θα περιλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες όπως η δασοπυρόσβεση.

Το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σπάει στα δύο. Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να προκαλέσει τη μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη σε άλλο νευραλγικό Υπουργείο γιατί αν δεχθεί να μείνει στο Ενέργειας ή στο Περιβάλλοντος τότε θα εκληφθεί ως υποβάθμιση.

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού είναι η αναβάθμιση του Κυριάκου Πιερακάκη. Όπως μου αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή ο Πιερακάκης έχει εκπλήξει με τις ικανότητές του, τόσο σε τεχνοκρατικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του Θόδωρου Λιβάνιου με αποτέλεσμα στενοί συνεργάτες που Πρωθυπουργού να προεξοφλούν την αναβάθμισή του σε παραγωγικό υπουργείο. Σε μάχιμη κυβερνητική θέση επιστρέφει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, που είχε αρνηθεί την τοποθέτησή της στο Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως ένα ισχυρό λόμπι πιέζει προκειμένου να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να διακινούν αυτό το σενάριο για να μετρήσουν αντιδράσεις. Γιατί το ενδεχόμενο υπουργοποίησης δύο στελεχών που προέρχονται από την κεντροαριστερά Βενιζέλος και Μόσιαλος μπορεί να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες αλλά και τη φυσιογνωμία της κυβέρνησης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...