Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε βόρεια και δυτική Ελλάδα

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει αύριο, Δευτέρα στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.

Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο, κλειστά θα είναι αύριο τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας.

Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Στη Θράκη

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι.

Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.

Από την Τρίτη, τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 10 το πρωί στα σχολεία των Τρικάλων

Από τις 10 το πρωί και μετά, θα λειτουργήσουν αύριο με απόφαση του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

Αιτία είναι το αυξημένο ψύχος, ενώ, θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Τρικκαίων.

Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα, όμως, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Λόγω παγετού, τέλος, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Κρήτη

Την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία της Κρήτης, αποφάσισαν οι δήμοι του νησιού λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, σύμφωνα με το cretapost.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στους δήμους: Ηρακλείου, Βιάννου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών – Αστερουσίων και Ρεθύμνου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...