Ποια σχολεία του κέντρου της Αθήνας θα είναι κλειστά την Τρίτη

Ποια σχολεία του κέντρου της Αθήνας θα είναι κλειστά την Τρίτη
Kανονικά με ελάχιστες εξαιρέσεις θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους καθηγητές να δείξουν επιείκεια σε τυχόν καταλογισμό απουσιών μαθητών που θα οφείλονται σε δυσκολίες κυκλοφορίας πρόσβασης στα σχολεία τους.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε εντολή να κλείσουν την Τρίτη σχολεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Πάντως, την κατάσταση παρακολουθούν οι διευθυντές περιφερειακής εκπαίδευσης, ώστε, αν χρειασθεί, να παρέμβουν νωρίς το πρωί.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία μεταφέρονται μαθητές με λεωφορεία

Οπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Γιάννης Κουμέντος, τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργήσουν ναι μεν κανονικά την Τρίτη, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα λειτουργήσουν αυτά στα οποία μεταφέρονται μαθητές με λεωφορεία, όπως τα πειραματικά του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα Μαράσλεια και τα Ειδικά σχολεία που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης στο κέντρο της πόλης, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας, θα εκτιμήσουν από μόνα τους αν συντρέχουν συνθήκες λειτουργίας ή μη.

Σημειώνεται ότι έχει δοθεί κατεύθυνση από τις διευθύνσεις να υπάρχει ελαστική αντιμετώπιση για τις δικαιολογημένες απουσίες μαθητών, σε περιπτώσεις που λόγω προβλημάτων μετακίνησης δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας κήρυξη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Παράλληλα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Τρίτης που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 13.00.

Προκειμένου μάλιστα να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν, η ΔΟΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας και τις 2 πρώτες ώρες για τα ολοήμερα σχολεία.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...