Ποιες τροφές ωφελούν περισσότερο τις γυναίκες

Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν ή βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης, καθώς εξασφαλίζει την ορθή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου, αλλά και για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, η διατροφή και το φυλλικό οξύ, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του μωρού ακόμη και πριν συλληφθεί, γι’ αυτό καταναλώστε πορτοκάλια, σπαράγγια, εμπλουτισμένα δημητριακά, φασόλια, σπανάκι, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.ο.κ.

Κράνμπερι

Τα κράνμπερι και ο χυμός τους, φαίνεται πως ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες με προβλήματα επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων, καθώς αποτρέπουν τα βακτήρια να κολλούν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν λοιμώξεις. Εκτός αυτού, είναι αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καρδιαγγειακή υγεία.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Τα φασόλια, το άπαχο κρέας, το συκώτι, το τόφου, τα αποξηραμένα σύκα και βερίκοκα, όλα αποτελούν τροφές πλούσιες σε σίδηρο, που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ανταπεξέλθουν στην έλλειψη σιδήρου που προκαλείται με την απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση. Οι γυναίκες, μάλιστα, χρειάζονται 12 έως 15mg σιδήρου κάθε μέρα, σε σύγκριση με τα 10-12mg που χρειάζονται οι άνδρες. Αποφύγετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο μαζί με τροφές που περιέχουν ασβέστιο όπως π.χ. το τυρί, καθώς εμποδίζεται η απορρόφηση και φροντίστε να τον συνδυάζετε με βιταμίνη C από πορτοκάλι, φράουλες, μπρόκολο, ακτινίδιο, ντομάτα πιπεριά κ.λπ, για καλύτερη απορρόφηση.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D

Τα γερά οστά και η αποφυγή της οστεοπόρωσης κατά την εμμηνόπαυση είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι περισσότερες γυναίκες κι αυτό θα το καταφέρουν με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν ασβέστιο . Τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο κ.ά.), τα αμύγδαλα, οι σαρδέλες, τα εμπλουτισμένα με ασβέστιο προϊόντα σόγιας και το τόφου είναι καλές επιλογές για να λάβετε το ασβέστιο που χρειάζεστε. Η βιταμίνη D είναι βιταμίνη που συνθέτει ο οργανισμός με την έκθεσή σας στον ήλιο και είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων, και για τα οστά. Αν δεν εκτίθεστε καθημερινά στον ήλιο, μπορείτε να τη λάβετε μέσω τις διατροφής από τον κρόκο του αβγού, τα μανιτάρια, τις σαρδέλες, το βοδινό συκώτι και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα.

Τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά

Τα καλά λιπαρά στη διατροφή σας είναι απαραίτητα και φροντίζουν τόσο το μέσα, όσο και το έξω σας. Βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και την καλή υγεία της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα κάνουν καλό στο δέρμα, τα μαλλιά και τις αρθρώσεις, χαρίζοντάς σας ομορφιά και λάμψη έσω κι έξω. Βάλτε, λοιπόν, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά στο πιάτο σας, καταναλώνοντας ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο, λιπαρά ψάρια όπως σολομό και αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους!

Τροφές κατά των πόνων της περιόδου

Οι έντονες κράμπες που αισθάνεστε στην περίδο μπορεί να συνδέονται με πολλά πράγματα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μια φλεγμονή μπορεί να πυροδοτεί όλο αυτόν τον πόνο, γι’ αυτό ίσως χρειάζεται να προετοιμαστείτε με τροφές που την καταπολεμούν. Μια πολύ καλή λύση είναι ο κουρκουμάς που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως και το τζίντζερ, ενώ και οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν, από τα φρούτα, τα λαχανικά και την ολική άλεση. Αποφύγετε και πάλι τη ζάχαρη, το αλάτι και την πολλή καφεΐνη, που μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/274132-Poies-trophes-opheloyn-perissotero-tis-gynaikes ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...