Ποινές «φωτιά» για τις ρατσιστικές επιθέσεις-«Βραχιολάκι» για τους κρατούμενους!

Ποινές «φωτιά» για τις ρατσιστικές επιθέσεις-«Βραχιολάκι» για τους κρατούμενους!
Αυστηρότερες ποινές για τις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας περιλαμβάνονται σε ρύθμιση, που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτης, ο οποίος καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.  
Θα προβλέπεται ποινή μεγαλύτερη των τριών χρόνων ενώ θα υπάρχει και περιορισμός στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής της.

«Οι πράξεις της Χρυσής Αυγής προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης, κάνοντας λόγο για μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει «όταν κάποιοι λειτουργούν ως υποκατάστατα του κράτους».

Στη ρύθμιση περιλαμβάνεται επίσης η πρόβλεψη για τον εντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι).

Επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής της, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται (πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.

Ανακοίνωσε ακόμη αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς.

Επιπλέον έρχονται φοροδίκες εξπρές καθώς δίνεται άμεση προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων άνω των 150.000 ευρώ, σε διάστημα μηνών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...