Οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώνουν ότι έχουν πραγματοποιήσει την εξόφλησή τους ώστε σε περίπτωση ελέγχου και διαπίστωσης μη καταβολής να επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.

Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο gov.gr θα δοθεί η επιδότηση για τα καύσιμα σε καταναλωτές και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2022 ώστε να μειώσουν το κόστος κίνησης των οχημάτων τους.

Ειδικά για την επιδότηση στα καύσιμα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα ποσά θα καταβληθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ ενώ είναι πολύ πιθανό το παραπάνω ποσό να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν ήδη καταχωρηθεί οι δικαιούχοι οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να δηλώνουν ότι έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 και στη συνέχεια το ποσό που δικαιούνται θα πιστώνεται απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Επίσης στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα περιλαμβάνεται και η καταχώριση των αποδείξεων ώστε να υπολογίζεται το ακριβές ποσό επιστροφής το οποίο θα τους πιστώνεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ωστόσο κάποια στελέχη του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι θα υπάρχει μέγιστο ποσό επιδότησης στα καύσιμα ώστε να μην γίνει κατάχρηση του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί στα καύσιμα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό «επιστροφής» μέρος του κόστους των καυσίμων με την επιδότηση να κινείται στην περιοχή των 15 λεπτών ανά λίτρο, με πιθανή μια περαιτέρω ενίσχυση προς τα 16 ή 17 λεπτά ανά λίτρο.

newsauto.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...