Ποιοι δικαιούνται το «επίδομα αιθαλομίχλης»: Εκπτωση και όχι χρήματα το αντίτιμο

Ποιοι δικαιούνται το «επίδομα αιθαλομίχλης»: Εκπτωση και όχι χρήματα το αντίτιμο
Καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα έχουν περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά τις ημέρες που θα είναι έντονο το πρόβλημα αιθαλομίχλης.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» η έκπτωση θα αφορά σε καταναλώσεις από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και θα τίθεται σε εφαρμογή αυτόματα μετά την ανακοίνωση της περιφέρειας για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάντα από τα επιτρεπτά όρια, ενώ θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.

Η παροχή της έκπτωσης δεν προβλέπει εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια και αυτό γιατί η κυβέρνηση εκτίμησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Στόχος είναι να αποτρέψει τη χρήση τζακιών και ξυλόσομπας και να στρέψει τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση τις κρίσιμες ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων χτυπάει «κόκκινο».

Οσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.

Σημαντική αναμένεται να είναι, πάντως, η συμβολή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί καταναλωτές να σβήσουν τα τζάκια.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...