Ποιον εξυπηρετεί το bullying στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας;

pavlopoylos

Το βρόμικο παρασκήνιο πίσω από τις επιθέσεις σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτει ο Γιώργος Λακόπουλος.

 Ο γνωστός δημοσιογράφος κάνει λόγο για «διατεταγμένο πολιτικό μπούλινγκ», για το οποίο, μάλιστα, «φωτογραφίζει» πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, «με «έφεση στον βερμπαλισμό» και «επαγγελματικό ανταγωνισμό» στον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και για δημοσιεύματα «με ακροδεξιό ιδεολογικό υπόβαθρο», εκπορευόμενα από συγκεκριμένο πολιτικό κέντρο.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, τις αναφορές στα «Δεκεμβριανά του 2008», αλλά και τις τερατολογίες για 850.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, την περίοδο 2004-2009, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ μικρότερος.

 Στο βάθος αυτής της επίθεσης, επισημαίνει ο αρθογράφος, υποκρύπτεται  προσπάθεια αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  Αποκαλύπτεται, μάλιστα, ότι αυτές οι επιθέσεις αποσκοπούσαν και στον επηρεασμό της εσωκομματικής διαμάχης, στην αξιωματική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θεωρείται «καραμανλικός».

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η προσπάθεια διαστρέβλωσης των παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις κρίσιμες μέρες του Ιουλίου 2015, για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, αλλά και της προσωπικής εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού, με το γνωστό τηλεφώνημα.

Ο Γιώργος Λακόπουλος αναφέρεται και στην προσπάθεια κύκλων εντός της ΝΔ και μάλιστα σε ηγετικά κλιμάκια, να συντηρήσουν ένα τέτοιο κλίμα, σε βάρος του Προέδρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για «αποκαραμανλοποίηση» του κόμματος. Συνδέει, μάλιστα, την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο και τις διαρροές για… πολύ καλό κλίμα, ως προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.

 Όλα αυτά, όμως, όπως τονίζεται, δεν πλήττουν μόνο το πρόσωπο, αλλά, προπάντων, το θεσμό, γι` αυτό και είναι επικίνδυνα παιχνίδια, για το ίδιο το πολίτευμα, καθώς, μάλιστα, διακόπτουν τη μακρά παράδοση σεβασμού προς το πρόσωπο του Προέδρου, υπενθυμίζοντας ότι και οι προκάτοχοι του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως οι Κάρολος Παπούλιας και Κωστής Στεφανόπουλος, ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν με βάση την προηγούμενη κομματική ιδιότητα. Ισως η διαφορά να βρίσκεται, όπως υπαινικτικά αναφέρεται, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει επιλέξει να μην είναι ένας βουβός πρόεδρος.

 Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Γ. Λακόπουλος, πρόκειται για «ένα ανέντιμο και ύπουλο παιχνίδι» και καλεί με νόημα τους εμπνευστές του, να το διεκπεραιώσουν μόνοι τους και «να μην το αναθέτουν σε ορντινάτσες και ακροδεξιούς ρήτορες».   

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...