Ποιο είναι το τίμημα του Megxit για τον Χάρι;

Ποιο είναι το τίμημα του Megxit για τον Χάρι;
Ποιο είναι το τίμημα του Megxit για τον Χάρι;


19/01/2020 – 13:17

Τον τίτλο «της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας» δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ζευγάρι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ενώ θα επιστρέψει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Ουίνδσορ

Όμως, το μεγαλύτερο Πλήγμα για τον Χάρι, συνέπεια της πρόθεσής του να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, είναι η διάρρηξη των δεσμών του με τις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως είναι γνωστό, ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του -10 χρόνια περίπου- στην υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του και πήρε μέρος σε δύο στρατιωτικέ αποστολές στο Αφγανιστάν. Είναι πιλότος ελικοπτέρων Apache και υπήρξε, ακόμα και μετά από την αποστράτευσή του το 2015, ενθουσιώδης υποστηρικτής των ανθρώπων που υπηρετούν στον στρατό, των βετεράνων και των οικογενειών τους.

Για τον λόγο αυτό φέρει –ως την άνοιξη του 2020- τους τίτλους του Captain General of Marines, ανώτατου διοικητή του σώματος των πεζοναυτών, τίτλο τον οποίο «κληρονόμησε» από τον παππού του δούκα του Εδιμβούργου, του Honorary Air Commandant Royal Air Force Honington και του Commodore-in-Chief of Small Ships and Diving.

Δική του πρωτοβουλία ήταν και τα Invictus Games, η αθλητική διοργάνωση για στρατιωτικούς και βετεράνους των ενόπλων δυνάμεων που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της θητείας τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει πολλές φορές εκφράσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό του προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του και φρόντιζε πάντα να παρίσταται σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις φορώντας την στρατιωτική στολή του, όπως προέβλεπε ο τίτλος του.

Σύμφωνα με φίλους του και «βασιλικούς αναλυτές» η θητεία του στον στρατό ήταν για εκείνον μια ευτυχισμένη περίοδος αφού του επέτρεπε να κρατάει τις αποστάσεις του από την καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας.

Αυτοί οι τίτλοι θα αφαιρεθούν από τον Χάρι μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με την βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ.

Από τον Χάρι και τη Μέγκαν θα αφαιρεθεί επίσης ο τίτλος του πρέσβη των δικαιωμάτων των νέων της Κοινοπολιτείας, αφού πλέον δεν θα εκπροσωπούν τον θρόνο.

Το ζευγάρι θα διατηρήσει τις θέσεις του σε οργανισμούς και φιλανθρωπικά σωματεία καθώς και τις θέσει του προέδρου και αντιπροέδρου του Queen’s Commonwealth Trust, του οργανισμού για την Κοινοπολιτεία της βασίλισσας.  
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...