Πολικές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ – Στους 12 οι νεκροί από το ψύχος

Πολικές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ – Στους 12 οι νεκροί από το ψύχος

Αντιμέτωποι με το σφοδρό ψύχος και τις πολικές θερμοκρασίες είναι εκατομμύρια Αμερικανοί στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

Οι Αρχές έκλεισαν σχολεία, ανέστειλαν δρομολόγια τρένων ή αεροπλάνων και άνοιξαν εκτάκτως εκατοντάδες κέντρα φιλοξενίας για τους άστεγους.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -45 βαθμούς Κελσίου στις μεσοδυτικές πολιτείες, ενώ ο χιονιάς κινείται ανατολικά, όπου ο υδράργυρος έχει πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στις βορειανατολικές πολιτείες.

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για αύξηση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να παρηγορεί τους πολίτες, καθώς θα επιμείνουν οι θυελλώδεις άνεμοι και ο υδράργυρος θα παραμείνει γύρω στους -34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή, στη Μινεσότα και το Μίσιγκαν, ο υδράργυρος αναμένεται στους -29 βαθμούς Κελσίου και στη Βόρεια Ντακότα στους -34 βαθμούς, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Οι συνθήκες βαρυχειμωνιάς μετατοπίζονται στα ανατολικά, μεταξύ άλλων στη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια. Στη Βοστόνη, ο υδράργυρος θα πέσει στους -21 βαθμούς Κελσίου.

Από το περασμένο Σάββατο, το ψύχος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων στις μεσοδυτικές πολιτείες, σύμφωνα με αξιωματούχους και αμερικανικά ΜΜΕ. Ορισμένοι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, άλλοι από την έκθεσή τους στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πολίτες στο Σένταρ Ράπιντς, στην Αϊόβα, ρίχνουν βραστό νερό στον αέρα, το οποίο αμέσως παγώνει, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα, ενώ σε άλλα υπάλληλοι του σιδηροδρόμου στο Σικάγο βάζουν φωτιά στις σιδηροτροχιές για να μην κλειδώσουν από το κρύο.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 30 θερμοκρασίες ρεκόρ στις μεσοδυτικές πολιτείες. Την Τετάρτη η χαμηλότερη ήταν στους -40 βαθμούς Κελσίου, στο Ιντερνάτιοναλ Φολς στη Μινεσότα. Στο Σικάγο, ο υδράργυρος έπεσε στους -50 την Τετάρτη.

Το ψύχος προκάλεσε εκατοντάδες τροχαία στους δρόμους, μεταξύ αυτών μια καραμπόλα περίπου 20 αυτοκινήτων στο Γκραντ Ράπιντ στο Μίσιγκαν.

Επιπλέον, 2.500 πτήσεις ακυρώθηκαν και σε περισσότερες από 3.500 σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Από την πλευρά τους, τα αμερικανικά ταχυδρομεία γνωστοποίησαν ότι διέκοψαν τη διανομή αλληλογραφίας σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Μπροστά σε αυτήν «αρκτική αέρια μάζα χωρίς προηγούμενο», που επηρεάζει τις ζωές τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στην περιοχή των μεγάλων λιμνών, οι ασυνήθιστες μετεωρολογικές συνθήκες προκάλεσαν πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα. Ένα μέρος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα στην κυριολεξία πάγωσε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353160-Polikes-thermokrasies-stis-EPA-Stoys-12-oi-nekroi-apo-to-psychos ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...