Πολιτική σύμπνοια ζητεί ο Β. Κορκίδης για τη ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σύγκλιση των προτάσεων των κομμάτων για τη ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στους θεσμούς, σε μία κοινή πρόταση ως εθνική θέση για δεύτερη ευκαιρία, ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Σε δήλωσή του σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης διαφέρουν στα 11 από τα 20 βασικά σημεία, ενώ με μικρές αποκλίσεις σχεδόν ταυτίζονται σε 9 σημεία.

«Η πρόταση της ΝΔ προβλέπει απλοποιημένη εξωδικαστική διαδικασία για μικρές επιχειρήσεις και αναβιώνει το Κεφάλαιο 3 του νόμου Δένδια, ενώ της κυβέρνησης δίνει καθήκοντα στον διαμεσολαβητή και θέτει κριτήρια επιλεξιμότητας και καθορίζει αυτοματοποιημένη διαδικασία στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όλες οι προτάσεις για ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων οφείλουν να συγκλίνουν σε μία κοινή εθνική θέση για μια δεύτερη ευκαιρία στους Έλληνες», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...