Πολύ… Παναιτωλικός για να πεθάνει!

Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Παναιτωλικός, ο οποίος έφυγε με ψυχωμένο διπλό από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League 1.

Σε ένα σκληρό και με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και διακοπές λόγω τραυματισμών παιχνίδι, ο Μπαρμπόσα ήταν εκείνος που με κεφαλιά στο 20ο λεπτό έκρινε την τύχη του αγώνα, χαρίζοντας στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα τη δεύτερη διαδοχική νίκη της. Έτσι οι Αγρινιώτες ξεκόλλησαν από τον «βυθό» του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ στο -2 και -3 αντίστοιχα, έχοντας όμως παιχνίδι παραπάνω.

Μάλιστα, με το τρίποντο αυτό οι φιλοξενούμενοι έσπασαν το ρόδι μακριά από το Αγρίνιο για φέτος καθώς μέχρι τώρα μετρούσαν έξι ισοπαλίες και εννέα ήττες. Τελευταία νίκη τους στις 11 Ιουνίου του 2020 απέναντι στον Πανιώνιο!

Από την άλλη, η ομάδα του Αργύρη Γιανίκη παρέμεινε στους 35 πόντους, μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό ματς.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 3-5-2. Στο τέρμα ο Λοντίγκιν, ο οποίος είχε μπροστά του τους Κάργα, Οικονομόπουλο και Παντελάκη. Σάλιακας και Πήλιος ανέλαβαν τον ρόλο να παίξουν όλη την πτέρυγα, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Κάστρο, Ντομίνγκεζ και Λιάσος. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν οι Μπρένερ και Ελευθεριάδης.

Από την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1. Στην εστία βρέθηκε ο Κνετ, ενώ στην τετράδα της άμυνας ξεκίνησαν οι Μανθάτης, Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος και Καρασαλίδης. Εντινγκά και Ντίας τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους την μεσοεπιθετική τριάδα που αποτελούταν από τους Μπαρμπόσα, Ντουάρντε και Μεντόσα. Μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Βέργος.

Το ματς

Αρκετά κακό από πλευράς ποιότητας το ξεκίνημα του αγώνα, αφού ουσιαστικά στο πρώτο τέταρτο δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός λόγω των τριών διακοπών εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ο Παναιτωλικός άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, καθώς στην πρώτη τελική της αναμέτρησης ευτύχησε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, ο Εντινγκά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπαρμπόσα να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Αξιοσημείωτο, το γεγονός πως ο Κάργας δευτερόλεπτα αργότερα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφήνοντας την δεξιά πλευρά αμαρκάριστη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι ΠΑΣ Γιάννινα ήλεγξε τον ρυθμό, φτάνοντας την κατοχή ακόμα και στο 65% στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο αδυνατούσε να βγάλει φάσεις. Αντιθέτως κινδύνεψε και με δεύτερο γκολ στο 34′ και το 38′. Στο 39′ πάντως έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, όταν το σουτ του Μπρέμερ στρώθηκε στον βηματισμό του Ελευθεριάδη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι. Πάντως, αν έμπαινε το γκολ πολύ πιθανόν να ακυρωνόταν από το VAR, αφού ο Έλληνας φορ φάνηκε πως ήταν σε θέση οφσάιντ

Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Ο Παναιτωλικός εκείνο που έκανε ήταν να κλειστεί πίσω και να αμυνθεί σωστά, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση για ένα δεύτερο γκολ, ώστε να κλειδώσει την υπόθεση νίκης.

Ενδεικτικό της εικόνας ήταν πως στο δεύτερο 45λεπτο καταγράφηκαν όλες και όλες τέσσερις φάσεις (3-1), χωρίς καμία να πηγαίνει προς την αντίπαλη εστία. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού με σέντρες, κάτι που ήταν εύκολη… λεία για τους αμυντικούς του Τραϊανού Δέλλα.

Στο 89′, ο Νάουμετς μπήκε επικίνδυνα από τα αριστερά, ωστόσο τελευταία στιγμή έδιωξε αποφασιστικά ο Καρασαλίδης, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από φάση διαρκείας, δύο σουτ των γηπεδούχων από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκαν σε σώματα αμυντικών.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Αγρινίου να πανηγυρίζει έξαλλα το πρώτο διπλό της σεζόν που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον περιμένει τυχών απώλειες του ΟΦΗ και της ΑΕΛ που παίζουν αργότερα σήμερα μεταξύ τους.

MVP: Μπαρμπόσα και Εντινγκά είναι οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν και αξίζουν το βραβείο του MVP. Ωστόσο, αν θέλαμε να διαλέξουμε έναν αυτός θα ήταν ο 33χρονος μέσος, ο οποίος πέρα από την ασίστ στο γκολ, ήταν ένα κέντρο… μόνος του για τον Παναιτωλικό, βοηθώντας τόσο στην ανασταλτική λειτουργία όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Διαιτητής: Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις το ματς. Στο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα θα έπρεπε να υποδείξει οφσάιντ, φάση που πάντως έχασε και ο βοηθός. Εκείνο όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι σε αρκετές περιπτώσεις (πάνω από 7 διακοπές στο ματς λόγω μικροτραυματισμών), δείχνοντας μόνο τρεις κίτρινες κάρτες, όλες σε παίκτες των γηπεδούχων.

ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος (46’ Κριζμάν), Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκες (64’ Δούμτσης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Παμλίδης).
Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κνετ, Μανθάτης (79’ Μαλής), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Ματσόλα).

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα.

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...