Πολύ σκληρά για να χάσουν τα μωρά του Δώνη…

Πολύ σκληρά για να χάσουν τα μωρά του Δώνη…

Τα πιτσιρίκια του Δώνη απέδειξαν ότι έχουν μαχητική ψυχή και στην Τρίπολη! Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μανιά στο φινάλε της αναμέτρησης ισοφάρισαν (1-1) με το πέναλτι του Μακέντα, το κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης από τον Κυριακόπουλο και παρέμειναν αήττητα στο φετινό πρωτάθλημα!

Τρομερή εμφάνιση από τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος κατέβασε ρολά, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο 1-0 και ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του γηπέδου.

 

 

Ο Σάββας Παντελίδης δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία των Αρκάδων αντί του Παπαδόπουλου. Δεξί μπακ ο Βλάχος, στο κέντρο της άμυνας ο Πασαλίδης με τον Τριανταφυλλόπουλο και αριστερό ο Τσιλιανίδης. Ιγκλέσιας και Μουνάφο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Κυριακόπουλος στο αριστερό φτερό, Καλτσάς στο δεξί, ο Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μανιάς.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης επανέφερε το σύστημα με τους τρεις στην άμυνα και έδωσε φανέλα βασικού στον Στάικο. 

Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης η τριάδα στα στόπερ. Ινσούα αριστερό μπακ-χαφ, Κουλιμπαλί δεξί. Στάικος και Κουρμπέλης οι δύο στον άξονα. Χατζηγιοβάνης και Δώνης πίσω από τον Μακέντα σε διάταξη 3-4-2-1.

Φορτσάτοι και με ξεκάθαρο στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοις στα δύο πρώτα λεπτά έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ! Στο 1′ ο Διούδης έβγαλε το τετ α τετ με τον Καλτσά και στην συνέχεια η κεφαλιά του Τόνσο πέρασε άουτ, ενώ στο 2′ ο πορτιέρο των πρασίνων και πάλι είχε την λύση στο σουτ του Μανιά.

Μέχρι το πρώτο τέταρτο οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε από νωρίς με τραυματισμό τον Στάικο και την θέση του πήρε ο Μπουζούκης. Ο Δώνης γύρισε δίπλα στον Κουρμπέλη και ο νεαρός μπήκε πίσω από τον Μακέντα.

Από το 20′ και έπειτα οι παίκτες του τριφυλλιού ισορρόπησαν, πήραν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να περιορίσουν τα εύκολα λάθη στην κυκλοφορία που έκαναν μέχρι εκείνη την στιγμή.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς όλα τα δημιουργικά όπλα τους είχαν εξουδετερωθεί από την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Αστέρα. 

Επίσης, όσες φορές ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα έξω από την περιοχή και με καλές προϋποθέσεις, οι τελικές αποφάσεις ήταν πολύ κακές, βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών.

Κάπως έτσι το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια…

Στην επανάληψη Αστέρας έβαλε καρμπόν στο ξεκίνημα του ματς! Η ίδια δυνατή αρχή, η ίδια κάκιστη αντίδραση του Παναθηναϊκού στην πίεση. Η μεγάλη διαφορά με το πρώτο ημίχρονο; Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Όσο και αν ο Διούδης κατέβασε ρολά δεν έφταναν οι δύο εξαιρετικές αποκρούσεις του. Η άμυνα των πρασίνων και άφησε μόνο τον Μανιά και εντός παιχνιδιού (τον κάλυπτε ο Χατζηγιοβάνης), με τον έμπειρο φορ να πετυχαίνει το γκολ στο 47′ για το 1-0!

Ο Δώνης προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, έριξε στο ματς τον Τζανδάρη αντί του Πούγγουρα και γύρισε την διάταξη σε 4-3-3 και 4-3-2-1, ενώ στην συνέχεια έβαλε και τον Καμπετσή και έπαιξε 4-4-2.  

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς κινήσεις τακτικής οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι και ο Αστέρας, που περίμενε να βρει χώρο στην κόντρα, γινόταν ιδιαίτερα απειλητικός, όπως στην φάση με τον Καλτσά στο 63′ που ο Κολοβέτσιος κόντραρε την μπάλα για να πάει αυτή κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα, όμως, οι γηπεδούχοι στα δύο τρίτα του αγωνιστικού χώρου έκλειναν τους χώρους και δεν άφησαν το τριφύλλι να απειλήσει.

Η ομάδα του Δώνη άργησε να βγάλει αντίδραση. Στο 85′ έγινε η πρώτη τελική και αυτή με το… τσαφ του Καμπετσή που δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν το παράτησε. Μέχρι το τελευταίο λεπτό έψαχνε το γκολ και αφού στο 90′ ο Καμπετσής βρήκε με κεφαλιά δοκάρι, στο φινάλε ο Κυριακόπουλος έκανε πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη, βλέποντας και την κόκκινη κάρτα. Ο Σκουλάς έδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών και ο Μακέντα δεν λάθεψε. Έσκαψε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα και το τριφύλλι παρέμεινε αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα.

Συμπερασματικά. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, ήταν πιο παραγωγικός και εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του αντιπάλου στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ με τον Μανιά και στην συνέχεια έκανε άριστη διαχείριση του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, το πάλεψαν δεν τα παράτησαν και στο φινάλε του ματς ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα για να φύγουν από την Τρίπολη με ένα πολύ σημαντικό βαθμό!

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας (40′ Βαλιέντε), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (86′ Ορτέγκα), Καλτσάς (77′ Μπελόκ), Τόνσο, Μανιάς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58′ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24′ Μπουζούκης), Δώνης (77′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/344028-Poly-sklera-gia-na-chasoyn-ta-mora-toy-Done ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...