Που βρίσκονται σήμερα οι πρώην υπουργοί και συνεργάτες του ΓΑΠ;

Που βρίσκονται σήμερα οι πρώην υπουργοί και συνεργάτες του ΓΑΠ;
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει και πυκνώνει τις επαφές του με στελέχη και πρώην υπουργούς του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Χθες, Τρίτη, ημέρα που συναντήθηκε με τον Βενιζέλο, στο γραφείο του στη βουλή, άνοιξε η πόρτα και ξαφνικά μπήκε ένας πολύ καλός του φίλος. Ο παρ΄ ολίγον πρωθυπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής , είχε μεγάλο διάστημα να κατεβεί στην Αθήνα από τη Καστοριά. Σαν να είχε απομονωθεί πολιτικά. Προφανώς όμως μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό και έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα.

Ο Γερουλάνος και τα ψάρια του

Από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Γερουλάνος από τότε που έφυγε από υπουργός, ασχολείται με τις εμπορικές του επιχειρήσεις στη Κεφαλονιά αναπτύσσοντας στα πέρατα του κόσμου την επιχείρηση εκτροφής ψαριών που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Με τον κ. Παπανδρέου είχαν να βρεθούν μεγάλο χρονικό διάστημα . Πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν και για αρκετή ώρα τα είπαν μεταξύ τους τρώγοντας ελαφρά για βράδυ.

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Πετσάλνικος ή ο κ. Γερουλάνος οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του. Στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη βουλή, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, ένας εκνευρισμός , κάτι σα να περιμένουν οι συνεργάτες του οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο γραφείο του.

Οι γυναίκες του Γιώργου

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, η διευθύντρια του γραφείου Παπανδρέου και εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού, η οποία πρόσφατα πέρασε αιφνιδιαστικά ένα πρόβλημα υγείας και το ξεπέρασε επιτυχώς, έχοντας ωριμάσει περισσότερο πολιτικά μετά από τόσα που πέρασε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, τώρα εργάζεται σε ποιο χαλαρούς ρυθμούς πάντα βέβαια στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού.

Μια άλλη πρώην συνεργάτης του κ. Παπανδρέου πρώην υπουργός που έκοψε τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται πολύ απογοητευμένη. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προσπαθεί να ξαναστήσει το γραφείο της καθώς ως πρώην υπουργός υγείας αλλά και ως αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών διαφώνησε με τα μέτρα της κυβέρνησης του κόμματός της και παραιτήθηκε. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με το ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις της με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημερινές, πάντα είχε μια ειλικρινή συζήτηση με στελέχη του, αλλά λόγω του ότι είχε ψηφίσει το μνημόνιο επί κυβέρνησης Παπανδρέου, στην Κουμουνδούρου την έχουν σε απόσταση. Γι αυτό και προσπαθεί να στήσει από την αρχή το δικηγορικό της γραφείο, για να μπορέσει να ζήσει όπως κάθε άλλος άνθρωπος που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως οι σημερινές.

Περί τα 450 στελέχη της Κίνησης τα οποία θεωρούνται όλα του «κλίματος» Παπανδρέου συναντήθηκαν πρόσφατα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ στο τέλος ο Γρηγόρης Νιώτης ζήτησε από τα εν λόγω στελέχη να καταβάλουν από 2 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο της αίθουσας.

Το κλίμα δεν ήταν καλό για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στις ομιλίες των Παντελή Οικονόμου και Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, στους οποίους απέδωσε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο τάχθηκε και κατά της όποιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας το κενό πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τις παλινωδίες της ηγεσίας της.

Πιο σκληρός με την ηγεσία του Κινήματος ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας ότι, με ευθύνη της ηγεσίας, το Συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες για «δημιουργική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την αποκατάσταση της πολιτικής του φυσιογνωμίας» και επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκφραστεί τότε.

Τόνισε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωισμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων».

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απαράδεκτο «να επιτρέπει στη ΝΔ να χρεώνει τον Ανδρέα για το χρέος και τον Γιώργο Παπανδρέου για τον μηχανισμό στήριξης».

Μίλησαν επίσης οι Γρηγόρης Νιώτης, Σήφης Βαλυράκης, Μανώλης Στρατάκης, Ασπα Παπαηλιού.

Ο Παπουτσής στο δικηγορικό του γραφείο

Ένας άλλος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που δεν απασχολεί πλέον την επικαιρότητα είναι ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Συνομιλητές του, αναφέρουν ότι εμφανίζεται απογοητευμένος από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν θέλει και ο ίδιος να ασχοληθεί παρ΄ότι τον παροτρύνουν πολιτικοί του φίλοι. Εγώ τα είχα πει νωρίς, φέρεται να λέει κάθε φορά που του λένε ορισμένοι, κάνε κάτι… Καθημερινά παρακολουθεί την επικαιρότητα, συνομιλεί με άλλα στελέχη αλλά ως εκεί. Τίποτε άλλο. Kάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει πάλι το δικηγορικό του γραφείο και ασχολείται με νομικές υποθέσεις.

Ο Ρέππας περιμένει τις εξελίξεις

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο Δημήτρης Ρέππας. Ως γνήσιος Αρκάς παρατηρεί τα πάντα, δεν μιλάει παρά μόνο σε εκείνους που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Μερικοί εκ των συνομιλητών του αναφέρουν, ότι ο πρώην υπουργός βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό τα όσα συμβαίνουν όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ που δεν συμφωνεί βεβαίως , αλλά και τα όσα γίνονται σε επίπεδο τρικομματικής κυβέρνησης. Θεωρεί ότι το κόμμα του δεν πρέπει να χάσει τον κεντροαριστερό του χαρακτήρα και να μην αφήσει τις γέφυρες με τα κόμματα της αριστεράς γιατί θα το βρει μπροστά του.

Διαφωνεί με την μονομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να τα χαλάσει με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ: το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας. Διαφωνούσε με την ηγεσία της αριστεράς κατά διαστήματα ποτέ όμως με τους ψηφοφόρους. Ενοχλείται με πρόσωπα και καταστάσεις αλλά δεν αφήνει να διαφανεί η ενόχλησή του καθώς έχει μάθει να περιμένει, αφού διαθέτει μεγάλη υπομονή. Η σιωπή του, ερμηνεύεται από ορισμένους ως προετοιμασία για κάτι άλλο.

Όλα όμως έχουν το χρόνο τους.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...