ΠΟΥ: Δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών
ΠΟΥ: Δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» για χώρες που χαλαρώνουν τους περιορισμούς διεθνών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και τα απαραίτητα ταξίδια και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να παραμείνουν η προτεραιότητα, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε μια πολυαναμενόμενη επικαιροποίηση των συστάσεών του για τα ταξίδια, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τα διασυνοριακά ταξίδια για έκτακτες ανάγκες, το ανθρωπιστικό έργο, η μεταφορά απαραίτητου προσωπικού και ο επαναπατρισμός συνιστούν απαραίτητα ταξίδια.

«Δεν υπάρχει ‘μηδενικός κίνδυνος’ όταν εξετάζεται η πιθανή εισαγωγή ή εξαγωγή κρουσμάτων στο πλαίσιο των διεθνών ταξιδιών» ανέφερε στις επικαιροποιημένες οδηγίες του που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει κάποιες χώρες στο να επανεισάγουν κάποιους περιορισμούς στα ταξίδια, μεταξύ των οποίων τη διενέργεια τεστ και την καραντίνα για εισερχόμενους επιβάτες.

Οι συστάσεις του ΠΟΥ μπορούν να ληφθούν υπόψιν από κυβερνήσεις και κλάδους οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να διαμορφωθούν οι σχετικές πολιτικές, αλλά δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Ο ΠΟΥ ανέφερε επίσης ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διενεργεί τη δική της ανάλυση για τους κινδύνους και τα οφέλη πριν προχωρήσει στην άρση μέρους ή του συνόλου των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...