Που θα κάνετε το μπάνιο σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Που θα κάνετε το μπάνιο σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία
Θα σπάσουμε τον κουμπαρά. Θα «τη βγάλουμε» ένα μήνα με νερό και μακαρόνια.
 Θα κηρύξουμε στάση πληρωμών μέχρι τον Σεπτέμβρη. Διακοπές, όμως, θα πάμε. Με πενιχρό budget, ή και με καθόλου budget, με τη σκηνή μας και σε άλλη παραλία για μια εβδομάδα, ή με την παρέα σε οικονομικό(τατο) ενοικιαζόμενο δωμάτιο για τέσσερις μέρες, με ποδήλατα, με τραίνα και βαπόρια. Και με τη βεβαιότητα πως άμα προσπαθήσεις περισσότερο –και γκρινιάζεις λιγότερο– όλα γίνονται.

Με βοηθό το in2life.gr, συγκεντρώνουμε και φέτος τις καλύτερες ιδέες μας για να περιορίσουμε το budget των διακοπών. 

Κάντε μια μίνι έρευνα αγοράς πριν επιλέξετε προορισμό: Μπορεί για την Φολέγανδρο να έχετε ακούσει τα καλύτερα, η Σέριφος, όμως, έχει φτηνότερα ακτοπλοϊκά –και, εδώ που τα λέμε, καλύτερες παραλίες. Αντίστοιχα, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου μπορεί να μην είναι τόσο μεγαλειωδώς φαντασμαγορική όσο εκείνη των Χανίων, έχει όμως οικονομικότερες επιλογές διαμονής και εξίσου ρομαντικά καλντερίμια για απογευματινές βόλτες. Ρίξτε μια ματιά εδώ για τις τιμές των εισιτηρίων του 2013, και δείτε πρώτα τις τιμές των δωματίων (με μια γρήγορη αναζήτηση στο Booking, επί παραδείγματι) πριν καταλήξετε στον προορισμό των ονείρων σας. Αναζητήστε εναλλακτικά λιμάνια: Δεν περνούν όλοι οι δρόμοι για τα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος, η Αμοργός, η Σαντορίνη, η Ίος, τα Κουφονήσια και η Άνδρος εξυπηρετούνται και από το λιμάνι της Ραφήνας. Η Σύρος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Τήνος, η Κύθνος, η Μήλος, η Κίμωλος, η Τζια, η Λήμνος, η Πάρος, η Άνδρος, η Χίος και τα Ψαρά συνδέονται και με το λιμάνι του Λαυρίου. Οι Σποράδες εξυπηρετούνται από τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου και του Βόλου –με τη δεύτερη επιλογή να βγαίνει σημαντικά φθηνότερη. Συγκρίνετε τιμές πριν κλείσετε εισιτήρια, χρησιμοποιώντας ένα online σύστημα κρατήσεων όπως αυτό του Pamediakopes.gr. Εννοείται ότι για τους πιο μακρινούς προορισμούς, ή τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια διακοπών, το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια –το Ελευθέριος Βενιζέλος είναι σίγουρα ακριβότερο από τα αεροδρόμια του Βόλου ή της Θεσσαλονίκης, από τα οποία πετούν και περισσότερες low cost αεροπορικές εταιρείες.

Εξετάστε την εναλλακτική του ελεύθερου camping: Ναι, δεν είναι ακριβώς νόμιμο (ολόκληρο το… γράμμα του νόμου, μαζί με τις πιθανές κυρώσεις που προβλέπει για τους παραβάτες, αναλυτικά εδώ) και ναι, δεν είναι ιδανικό για όλους. Αν πάσχετε, για παράδειγμα, από εντομοφοβία μπορεί αρχικά να σας κακοφανεί –μπορεί όμως επίσης τελικά να την ξεπεράσετε.

Σε κάθε περίπτωση, το «ξεβόλεμα» που απαιτεί το αναπληρώνει σε εμπειρίες της κατηγορίας βουτιές με φόντο τον ήλιο που ανατέλλει, και βράδια κάτω από τον πιο έναστρο ουρανό που έχετε δει. Α, και είναι και δωρεάν. Οδηγός επιβίωσης για αρχαρίους και μη, εδώ. Σκεφτείτε προσεκτικά το ζήτημα της διαμονής: Αν αποκλείσετε την πιθανότητα του ελεύθερου κάμπινγκ, αφιερώστε χρόνο στην αναζήτηση οικονομικού καταλύματος. Ξεκινήστε από μια μηχανή αναζήτησης όπως το Booking.com, ή το Tsibato.gr που συγκεντρώνει τις προσφορές από τα deal sites στην κατηγορία Διακοπές. Σκεφτείτε την εναλλακτική του διαμερίσματος, αν η παρέα είναι μεγάλη, και των 10€ έξτρα για ένα στούντιο με κουζινάκι, αν είστε διατεθειμένοι να μαγειρεύετε για επιπλέον οικονομία. Επίσης, μην υποτιμάτε το πρωινό: Αν είναι καλό, μπορεί να σας γλιτώνει ένα γεύμα την ημέρα, και να αξίζει τα 8€ επιπλέον που σκέφτεστε να εξοικονομήσετε επιλέγοντας δωμάτιο χωρίς πρωινό.

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...