Πού αποδίδει το AFP την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

επίθεση

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, τα ξημερώματα. Το γεγονός αναμεταδίδεται από όλα τα ΜΜΕ, ωστόσο κυριαρχεί η είδηση για την εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, σε τηλεγράφημα του το AFP, αποδίδει την επίθεση σε εξτρεμιστές αναρχικούς, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με την άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία.

Απόσπασμα από το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου:

«H γαλλική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα σποραδικά έχει γίνει στόχος από ενέργειες που έχουν αναληφθεί ή έχουν αποδοθεί σε εξτρεμιστές αναρχικούς. Τον Οκτώβριο αυτός ο χώρος είχε ανακοινώσει μια σειρά δράσεων απαιτώντας την απελευθέρωση του Georges Ibrahim Abdallah, ενός Λιβανέζου που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης από το 1987. Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες.

Oι αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, μετά τα συγχαρητήρια από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον Ντοναλντ Τραμπ, ο οποίος κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...