«Πράσινο+Μπλε»: Προτάσεις, έργα και δράσεις τώρα, για τη καλοκαιρινή περίοδο

Σε ανακοίνωση του, ο φορέας “Πράσινο+Μπλε“, που για μια δεκαετία δραστηριοποιείται σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος, με στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ναυπακτίας, καταθέτει τις απόψεις του – προτάσεις του με στόχο την ενδυνάμωση του τουρισμού σε όφελος της τοπικής κοινωνίας. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Από άλλη οπτική…

Ακούγοντας και διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες τις προτάσεις φορέων για την υποστήριξη του τουρισμού στη Ναύπακτο, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την άποψη μας, μια και ως φορέας από το 2010 που λειτουργούμε στη Ναυπακτία δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να προβάλουμε την περιοχή μας,  με στόχο την ενδυνάμωση του τουρισμού σε όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς μας δίνεται έντονα η εντύπωση, ότι όλες οι εκδηλώσεις του φορέα μας έως και σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση και ενώ αποδεδειγμένα πρόσθεσαν μεγάλη και διεθνή προβολή στη Ναυπακτία, δεν αποτελούν απ’ ότι φαίνεται, παρακαταθήκη για την περιοχή μια και ούτε καν αναφέρονται από τους φορείς του τόπου μας. Αναφέρομαι στα Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα ορεινής ποδηλασίας που έγιναν για μία συνεχή 3ετία περιφερειακά του Κάστρου και στη Ψανή, με συμμετοχές αθλητών και συνοδών  από όλη την Ελλάδα και απ’ όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Στους διεθνείς αγώνες τοξοβολίας κατά τη περίοδο εορτασμού της Ναυμαχίας με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και συνοδών, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα jet ski και στους ποδηλατικούς  αγώνες Άνω Χώρας που υλοποιούνται με επιτυχία για δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Σήμερα που τρέχουμε απεγνωσμένα λόγω των νέων δεδομένων να προλάβουμε τη καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα έπρεπε να μας έβρισκε έτοιμους, πρέπει να επιλέξουμε έργα και δράσεις που μπορούν να γίνουν τώρα, ώστε να φέρουν άμεσα και με ασφάλεια στον τόπο μας επισκέπτες.

Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής (θάλασσα, βουνό, ποτάμια) και σε συνδυασμό με την ιστορία της, αποτελούν το περιουσιακό μας στοιχείο.

Η Ναύπακτος δεν είναι Μύκονος ή Σαντορίνη.

Είναι ένας πανέμορφος γραφικός και ήσυχος προορισμός για χαλάρωση και ξεκούραση για όλη την οικογένεια, εύκολα προσβάσιμος .

Αυτό πρέπει να είναι το προφίλ και του επισκέπτη που πρέπει να προσκαλέσουμε.

Ας τελειώσουμε λοιπόν με τα έργα το γρηγορότερο ώστε να είναι επισκέψιμο το λιμάνι, ας ανοίξει το κάστρο για τους επισκέπτες, ας ανοίξουν με “ασφάλεια” τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ κ.λπ., ας καθαρίσουμε τους δρόμους, τις παραλίες και τις θάλασσές μας και χωρίς να τις κακολογούμε εμείς οι ίδιοι, ας περπατάμε στη πόλη μας μη κάνοντας  χρήση του αυτοκινήτου μας για καφέ ή ψώνια, ας συμφωνήσουμε με τη Γέφυρα για μια πιο ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική για τους καλοκαιρινούς μήνες,  και μετά ας προβάλουμε έξυπνα και στοχευμένα τη περιοχή μας για να έρθουν επισκέπτες.

Η Πάτρα και το Αγρίνιο π.χ. είναι πάνω από 300.000 κόσμος και είναι δίπλα μας.

Σε άλλη περίπτωση εάν δεν είμαστε έτοιμοι και με το άγχος να μη χαθεί οικονομικά το καλοκαίρι, κινδυνεύουμε με δυσφήμηση της περιοχής που δύσκολα θα διορθώνεται στο μέλλον.

Όλα αυτά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα για φέτος και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα, διαφορετικά ας ξεχάσουμε το φετινό καλοκαίρι και πολύ φοβάμαι και το χειμώνα.

*Ο φορέας μας έχει καταθέσει απόλυτα στοχευμένες προτάσεις στον Δήμο μας.

Για τον φορέα Πράσινο+Μπλε

Τάσος Ξύδης

Συντονιστής Δράσεων”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...