«Πράσινο φως» δίνουν οι δανειστές για την εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ!

EuroWorking Group

To «πράσινο φως» αναμένεται να δώσει από στιγμή σε στιγμή το EuroWorking Group, για την εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ της δεύτερης υπό-δόσης του προγράμματος. Σύμφωνα με αξιωματούχους των Βρυξελλών, το κλίμα είναι θετικό, μετά και από την πρόοδο που σημειώθηκε από την ελληνική πλευρά, στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης και την επίτευξη των στόχων πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση που θα  πάρει και την τυπική έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας(ESM), στην αυριανή συνάντηση του Συμβουλίου των Διευθυντών, θα φορά όχι μόνο το 1,1 δις ευρώ που ήδη έχει εγκριθεί, αλλά και το υπόλοιπο 1,7 δις ευρώ το οποίο προορίζεται να πέσει στην αγορά, μέσω της πληρωμής οφειλών του Δημοσίου, προς ιδιώτες.

Οι επιτελείς, των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν διαβιβαστεί από  το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και θα δώσουν συνολική έγκριση για την αποταμίευση των 2,8 δις ευρώ.

Ότι το θέμα θα τεθεί στην συνάντηση του συμβουλίου των Διευθυντών, το οποίο συνεδριάζει Τρίτη το πρωί στις Βρυξέλλες, κάτι που έγινε γνωστό από την δημοσιοποίηση της ατζέντας του ΔΣ την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...