Πρίμπους: Οι Έλληνες ομογενείς έσωσαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα!

Τον ελληνικής καταγωγής νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, τίμησε η ελληνοαμερικανική κοινότητα σε ειδική εκδήλωση πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε  μια συγκινητική ομιλία, ο ίδιος αναφέρθηκε στις ελληνικές ρίζες του αλλά και στη βαθιά θρησκευτική πίστη του και δήλωσε ότι λαχταρά να δει τον Ντόναλντ Τραμπ στο σύμβολο της ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη!

«Δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ, αν δεν ήταν ο παππούς μου. Το όνομα του ήταν Ηρακλής και από κει πήρα το όνομα μου. Και αυτός ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο θαύμαζα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή μου» είπε το δεξί χέρι του Τραμπ.

Αποδεχόμενος βραβείο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την αναγνώριση των υπηρεσιών του, αναφέρθηκε στην σχέση του με την Εκκλησία και παράγοντες της ομογένειας που βοήθησαν, όπως είπε, να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα, ξεκινώντας με την Αρχιεπισκοπή, τον Πατέρα Άλεξ, τους Άρχοντες του Πατριαρχείου, τον καλό μου φίλο, τον θείο μου και δεύτερο πατέρα μου Τζον Κατσιματίδη που με έβαλε κάτω από φτερά του και έλεγε ναι κάθε φορά που του τηλεφωνούσα.

Αυτοί η ομάδα ανθρώπων σ’ αυτό το δωμάτιο είναι οικογένεια. Βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Δεν βρεθήκαμε όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα τυχαία γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του να βρεθούμε όλοι μας εδώ, να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν είναι θέλημα Θεού. Τώρα πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έχει προσφέρει ο Θεός και να πετύχουμε τους στόχους που ο καινούριος πρόεδρος έχει βάλει για να γίνει αυτή η χώρα ξανά μεγάλη».

Ο Πρίμπους υποσχέθηκε στους έλληνες ομογενείς ότι το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία θα απασχολήσει σοβαρά την νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο. Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην Αγιά Σοφιά. Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο» είπε εμφανώς συγκινημένος.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος  Παππάς.

Ο 44χρονος, δικηγόρος στον επάγγελμα χρίστηκε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου όταν ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος κέρδισε τις εκλογές. Ήταν ο άνθρωπος που δούλεψε όσο  κανένας άλλος για τη νίκη του, ενώ όλο το επιτελείο του Τραμπ  μιλά για τον Έλληνα «Ηρακλή» που καταφέρνει να παίζει μπάσκετ ακόμα και μέσα στο γραφείο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...