Πρεμιέρα του ΕΣΡ με τον φάκελο μεταβίβασης του “902”

Πρεμιέρα του ΕΣΡ με τον φάκελο μεταβίβασης του
Η πώληση του «902» και το ζήτημα της διαφάνειας στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, καθώς αναζητείται η ταυτότητα του προσώπου που εξαγόρασε τη «Ραδιοτηλεοπτική», αποκτώντας τον 902 TV και τον 902 Αριστερά στα FM, ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση.
Ο φάκελος πάντως της μεταβίβασης του 902 βρίσκεται στο νομικό τμήμα του ΕΣΡ για την προβλεπόμενη διαδικασία, τον έλεγχο δηλαδή νομιμότητας. Οπως είναι γνωστό, η πρώτη εκτίμηση του εποπτικού οργάνου είναι πως η διαδικασία μεταβίβασης είναι νομότυπη.

Νομικοί σημειώνουν όμως ότι σε περίπτωση μεταβίβασης ο έλεγχος πρέπει να είναι εξονυχιστικός, ίσως πιο αυστηρός από την διαδικασία αδειοδότησης και εκτιμούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, μπορεί να πάρει κι ένα μήνα προκειμένου το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει.

Εκτός από τον έλεγχο νομιμότητας διενεργείται και οικονομικός έλεγχος, ενώ παράλληλα εξετάζεται αν υπάρχουν τυχόν κολλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η εταιρεία που εμφανίζεται ότι αγόρασε τον «902», (ΑΛΦΑ ΟΡΙΖΩΝ) έχει έδρα την Κύπρο και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, «το πρώτο που ελέγχεται είναι από πού προέρχονται τα χρήματα. Ενδεχομένως, θα πρέπει να ερευνήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, αν τα χρήματα είναι από νόμιμες δραστηριότητες και θα εξεταστεί, αν η εταιρεία έχει και άλλους σταθμούς για το θέμα του ασυμβίβαστου»,

Ο Ιωάννης Λασκαρίδης σημείωσε, πως ο φάκελος έχει παραπεμφθεί σε νομικό και οικονομολόγο. «Θα δούμε το θέμα μέσα από το ελληνικό δίκαιο και στη συνέχεια, αν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δυσκολία να μας δώσει στοιχεία, θα δούμε τι θα κάνουμε» υπογράμμισε, λέγοντας πως έχει αποσταλεί έγγραφο από το Συμβούλιο και ζητούνται ορισμένα στοιχεία.

Την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο σταθμός αναμένεται να αλλάξει λογότυπο και πρόγραμμα το οποίο «θα ελέγξουμε και θα αποφασίσουμε αν είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα ενός καναλιού εθνικής εμβέλειας», υπογράμμισε τέλος ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...