Πρεσβευτή της Αγγλίας στις ΗΠΑ τον Φάρατζ θέλει ο Τραμπ

Να ενώσει τις δυνάμεις του με τον θιασώτη του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ επιθυμεί ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος όχι μόνο εξυμνεί τις ικανότητές του αλλά τον προορίζει για πρεσβευτή της Αγγλίας στις Ηνωμένης Πολιτείες.

«Θα ήταν εξαιρετικός πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ» έγραψε σε τιτίβισμά του στο twitter ο νεοεκλεγείς πλανητάρχης για τον επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που είχε πριν τις αμερικανικές εκλογές συνταχθεί μαχητικά με τον Τραμπ – εμφανιζόμενος ακόμη και σε συγκεντρώσεις του-  ήταν ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός που συναντήθηκε με τον ρεπουμπλικάνο μετά την εκλογή του.

«Η Βρετανία του Brexit σημαίνει τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες. Ένα από τα πρώτα μέρη που η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ», είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή τους.

Η αντίδραση του Λονδίνου, που δεν εξαρχής έχει εκφράσει τη δυσφορία του στην απόπειρα Φάρατζ να γίνει «διαμεσολαβητής» με το Λευκό Οίκο, ήταν άμεση και κατηγορηματική.

Εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε με νόημα ότι «δεν υπάρχει κενή θέση πρέσβη της Βρετανίας στις ΗΠΑ».

«Ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Παρά τις προσπάθειες του Λονδίνου να ανακόψει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο ανδρών, ο Τραμπ δεν το έβαλε κάτω.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έγραψε στο Τουίτερ πως «πολλοί θα ήθελαν να δουν τον Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Βρετανία ως πρέσβης στις ΗΠΑ». Και για να γίνει ακόμη σαφέστερος, συμπλήρωσε πως κατά τη δική του άποψη ο Φάρατζ «θα έκανε εξαιρετική δουλειά»…

Η δήλωση του Τραμπ, πάντως, έχει ξεχωριστή σημασία καθώς τους πρεσβευτές τους διορίζουν οι κυβερνήσεις των χωρών τους και όχι οι κυβερνήσεις των χωρών όπου διορίζονται.

Ο Βρετανός πολιτικός από την πλευρά του δήλωσε «πολύ κολακευμένος» από το αίτημα του Τραμπ.

«Είχα πει από τη στιγμή που συνάντησα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω με θετικό τρόπο και να βοηθήσω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας» τόνισε ο Φάρατζ.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και έχει έρθει η ώρα να αλλάξει και η Ντάουνινγκ Στριτ» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Αισιόδοξοι 6 στους 10 Αμερικανούς

Στο μεταξύ, έξι στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους δηλώνουν αισιόδοξοι για την τετραετία υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές.

Αναλυτικότερα, σχεδόν οι μισοί (49%) πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα είναι ένας «σούπερ» (17%) ή «καλός» (32%) πρόεδρος ενώ το (43%) εκτιμά ότι «δεν θα είναι καλός» (17%) ή ακόμη ότι θα είναι «κακός» (26%).

Επίσης, δύο στους τρεις θεωρούν ότι ο Τραμπ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και το 58% είναι πεπεισμένο ότι θα προστατεύσει τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική απειλή, μολονότι ο ένας στους δύο δεν πιστεύει ότι θα καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλη δημοσκόπηση του CNN/ORC, πάνω από ένας στους δύο Αμερικανούς (53%) πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει «καλή ή σχετικά καλή» δουλειά και θα καταφέρει να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...