Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 10 + 1 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για εκείνη

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 10 + 1 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για εκείνη
Λίγες γυναίκες στην ιστορία είχαν τη τύχη να αγαπηθούν με τόσο πάθος από έναν ολόκληρο λαό και ακόμα λιγότερες είδαν την πιο απλή τους συνήθεια ή αδυναμία, να γίνεται το καθημερινό πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες του πλανήτη.

Τόνοι μελάνι χύθηκαν για να περιγράψουν τη πορεία της και χιλιόμετρα φιλμ γέμισαν με εικόνες που προσπάθησαν να αναπαραστήσουν την ακτινοβολία, την οποία εξέπεμπε η πριγκίπισσα Diana η απλώς Lady D.

Την Πέμτπη (28/11) κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους ακόμα μια ταινία, με θέμα τον πολυτάραχο βίο της και πιο συγκεκριμένα με αντικείμενο τα δύο τελευταία χρόνια που προηγήθηκαν του θανάτου της. Στο ρόλο της Diana, θα δούμε τη Naomi Watts, η οποία κατά πολλούς, με την επιλογή της να πει «ναι» στην πρόταση του σκηνοθέτη, Oliver Hirschbiegel, ρισκάρει μεγάλο μέρος της φήμης της, καθώς είναι η πρώτη φορά που ηθοποιός του μεγέθους της, αναλαμβάνει να ξαναδώσει ζωή στην πρόωρα χαμένη πριγκίπισσα.

Το InStyle.gr – που μας θέλει πάντα διαβασμένους – και με αφορμή τη ταινία, μοιράζεται μαζί μας τα 10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για εκείνη.

1. Γεννήθηκε την 1/6 του 1961, μια μέρα που οι Βρετανοί θα τη θυμούνται για πάντα, όχι μόνο γιατί ήρθε στον κόσμο η αγαπημένη τους Lady D μα και γιατί ήταν η πιο ζεστή εκείνου του καλοκαιριού.

2. Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειας της, ξεκίνησε να δουλεύει στην ηλικία των 19 ετών. Ανάμεσα στις πρώτες τις δουλειές ήταν αυτές της baby sitter και της γραμματέως μιας καθηγήτριας στο Young England Nursery School,

3. Η μεγαλύτερη της αδελφή, Sarah, είχε βγει πρώτη ραντεβού με τον πρίγκηπα Κάρολο, πολύ πριν εκείνος προσέξει τη νεότερη, Diana.

4. Μακρινοί συγγενείς της οικογένειας της ήταν οι Humphrey Bogart, George Washington αλλά και ο George Bush.

5. O γάμος της προβλήθηκε σε 74 χώρες και είχε πάνω από 750.000.000 θεατές.

6. Σε ολόκληρη τη ζωή της είχε ως πρότυπα ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες, όπως η Μητέρα Τερέζα, η Margaret Thatcher και η βασίλισσα της ποπ, Madonna.

7. Τα αγαπημένα της χόμπι, στα οποία επιδίδονταν συχνά παρά τις αντιδράσεις του παλατιού ήταν το σκι, το κολύμπι και ο χορός.

8. Έχει φορέσει δημιουργία της ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας, Christina Stambolian.

9. Η οικογένεια της ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή, με αποτέλεσμα μέχρι μεγάλη σχετικά ηλικία, να δέχεται τους καθηγητές στο σπίτι, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της κατ’ οίκων εκπαίδευσης.

10. Όταν έφυγε από τη ζωή η είδηση του θανάτου της, αναμεταδόθηκε σε πάνω από 60 χώρες και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.5 δισ άνθρωποι.

11. Ήταν η πρώτη πριγκίπισσα στην ιστορία της μοναρχίας, την οποία ο κόσμος, ως ένδειξη οικειότητας, αποκαλούσε με το πρώτο γράμμα του ονόματος της.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...