Προανήγγειλε 4.000 προσλήψεις στην Υγεία μέσω ΟΑΕΔ ο Πολάκης

«Ξημερώνει μια άλλη μέρα για το σύστημα Υγείας το 2017» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προανήγγειλε την προκήρυξη 4.000 προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ για τον χώρο της Υγείας την Δευτέρα και πρόσθεσε ότι «από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, παρά τις εποχές οικονομικής στενότητας, ανέλαβαν υπηρεσία 1.300 γιατροί, 220 μόνιμοι γιατροί από παλιές προκηρύξεις, 800 άτομα από την πρώτη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, 2015 γιατροί και προσωπικό για τις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Ο κ. Πολάκης είπε επίσης, ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση, σε αποδιοργάνωση, σε προχρηματοδότηση, έναν ΕΟΠΥΥ «φτιαγμένο στο πόδι», εργαστήρια χωρίς αντιδραστήρια, χειρουργεία χωρίς υλικά, συμβάσεις που είχαν λήξει από το 2012 και δεν είχαν ανανεωθεί και νοσοκομεία που είχαν τινάξει στα ύψη τις δαπάνες».

Ο ίδιος επεσήμανε πως για πρώτη φορά φέτος τα δημόσια νοσοκομεία δεν πρόκειται να καταγράψουν χρέος, ενώ ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε εκκαθάριση πληρωμών προς τους παρόχους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...