Προανακριτική: Αναζήτηση για Papandreou και Papakonstantinou

Προανακριτική: Αναζήτηση για Papandreou και Papakonstantinou
Πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ καταθέτουν στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ και τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πραγματογνώμονες, που συμμετείχαν στην εξέταση του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ, εξήγησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά και να ανοιχτούν τα 47 αρχεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες η αναζήτηση έγινε με τις λέξεις George Papandreou, Papakonstantinou και Κοzani (εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού).

H πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛΑΣ, που έχει κατατεθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, περιλαμβάνει και στοιχεία με τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολλαρίων, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει σε hedge fund, με δικαιούχο τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί και διαχειρίστρια φέρεται να είναι η Μαρία Παντελή.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...