Προβάδισμα της ΝΔ – Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Προβάδισμα της ΝΔ - Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Ελαφρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών GPO και MRB αντίστοιχα. Απώλειες καταγράφει η Χρυσή Αυγή. Προηγείται η ΝΔ στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του MEGA, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 21%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, η Χρυσή Αυγή 7,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6% αντίστοιχα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 4,2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 44,4%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 30,4%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει το 44,5% των θετικών απόψεων, ενώ ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 43,7%, το επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 42,3%, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,7%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 30,8%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 30% και ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,4%.

Περίπου οι μισοί εκ των ερωτηθέντων (50,7%)  θέλουν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ σε ποσοστό 68,4% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Αρνητικά κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κρίσης το 61,8%, ενώ θετικά τους αποτιμά το 38%.

Αρνητικά αποτιμά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 66,4%, ενώ θετικά την αποτιμά το 62%.

Περισσότεροι από επτά στους 10, θεωρούν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα καταργήσει το μνημόνιο.

«Όχι» σε νέο μνημόνιο λέει το 78,8%, ενώ «ναι» απαντά το 16,9%

Πέντε στους 10 (56,4%) εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι προεκλογικά, το 24,9% θεωρούν ότι είναι ίδια, ενώ το 18,3% καλύτερη.

Το 55,7% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος εθνικού διχασμού, ενώ το 44,1% απαντά αρνητικά.

Περίπου 8 στους 10 (76,6%) κρίνουν θετικά τη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής και τη χαρακτηρίζουν δικαιολογημένη, ενώ το 19,9% την κρίνει αρνητικά.

Θετικά κρίνει τη σύλληψη των ηγετών του κόμματος με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης το 77,9%, ενώ αρνητικά τοποθετείται το 18,8%.

Έξι στους 10 (60,1%) θεωρούν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων δεν σηματοδοτούν το τέλος της οργάνωσης, ενώ το 35,1% θεωρεί το αντίθετο.

Το 78,3% των πολιτών εκτιμά ότι υπήρξε ανοχή στη Χρυσή Αυγή από την πλευρά του κράτους, 68,6% λένε ότι υπήρξε ανοχή από την πλευρά της Δικαιοσύνης και 73,4% θεωρούν ότι υπήρξε ανοχή από την πλευρά της κοινωνίας.

​Οι πλειοψηφία των ερωτηθέντων (38,5%) θεωρεί ότι η άποψη ότι το πολιτικό σύστ​ημα πρόδωσε τη χώρα είναι και ο κυριότερος λόγος για την άνοδο της ακροδεξιάς στην  Ελλάδα, ενώ το 36,3% θεωρεί ότι ευθύνεται το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

MRB: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία, θετικά κρίνουν τις συλλήψεις μελών της ΧΑ οι πολίτες

Προβάδισμα 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, στη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της εκπομπής «στον ενικό» του STAR.

Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 21,8%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%. Απώλειες καταγράφει η Χρυσή Αυγή, ωστόσο παραμένει τρίτο κόμμα συγκεντρώνοντας 6,9%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με  4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%. Το 7% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα,  ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5% .

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμά της στο 0,8%, συγκεντρώνοντας 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, το ΚΚΕ 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3% και η ΔΗΜΑΡ 4,7% .

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 42,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 29,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (36,6%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (25,1%). Σημειώνεται πως το 34,8% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας».

Ως προς την ικανότητα διακυβέρνησης, το 32,7% στηρίζει τη ΝΔ, το 24,2% τον ΣΥΡΙΖΑ και το 37,4% απαντά «κανένα κόμμα».

Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, περισσότεροι από επτά στους 10 (76,7%) εκτιμούν ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική ζωή, ακόμα και εάν το κόμμα εξαφανιστεί.

Την ίδια ώρα το 63,5% θεωρεί ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έγιναν για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας

Η οικονομική κρίση θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο κυριότερος λόγος ανόδου της Χρυσής Αυγής (48%), ενώ 38,5% εκτιμά ότι είναι η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παρελθόν. Το 29,8% προτάσσει το θέμα των παράνομων μεταναστών, το 22,6% την υψηλή εγκληματικότητα και το 6% τις κοινωνικές πρωτοβουλίες του κόμματος.

Tο 72,1% εμφανίζεται να συμφωνεί με την σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, το 72,5% συμφωνεί με τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγή και το 73,7% συμφωνεί με τη σύλληψη στελεχών της οργάνωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...