Προβλήματα στα δόντια προκαλεί η σύγχρονη διατροφή

Προβλήματα στα δόντια προκαλεί η σύγχρονη διατροφή
Επιστήμονες εξέτασαν την εξέλιξη των δοντιών μας τα τελευταία 7.500 χρόνια.

Μια μελέτη για την εξέλιξη των δοντιών μας τα τελευταία 7.500 χρόνια ρίχνει φως στα αίτια που προκαλούν τόσα προβλήματα στα δόντια του σύγχρονου ανθρώπου.

Όπως διαβάσαμερ στο healthpress.gr, ερευνητές από 2 πανεπιστήμια και 1 Ινστιτούτο (University of Adelaide’s Australian Center for Ancient DNA, University of Aberdeen – Dept of Archeology, Wellcome Trust Sanger Institute, Cambridge) μελέτησαν την εξέλιξη των δοντιών από την Λίθινη εποχή ως σήμερα για να καταλήξουν ότι οι μακρινοί πρόγονοί μας είχαν πιο υγιή δόντια. Ο λόγος; Η διατροφή.
Μπορεί η διατροφή μέσα στους αιώνες να έκανε το φαγητό από ανάγκη, απόλαυση έφερε όμως μαζί της και πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με την υγεία των δοντιών και του στόματος.

Οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες και η προσθήκη επεξεργασμένων τροφών στην καθημερινή διατροφή μας άλλαξε και τα βακτήρια με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Αυτό καθιστά επιβεβλημένη την επιπλέον φροντίδα των δοντιών μας και του στόματος που καλούνται πια να επεξεργαστούν και να «αντιμετωπίσουν» στοιχεία άγνωστα για τον προϊστορικό «συγγενή» μας.Η έρευνα δημοσιεύεται στο «Nature Genetics».

Μην διαμαρτύρεστε λοιπόν, η γεύση και η διατροφική ποικιλία έχουν το τίμημά τους στα δόντια μας. Έφερε όμως μαζί της την εξέλιξη της οδοντιατρικής και της στοματικής υγιεινής.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...