Προβλήματα υδροδότησης στο Τρίκορφο. Χωρίς νερό το μισό χωριό

Χωρίς νερό είναι το μισά και πλέον σπίτια του Τρικόρφου αυτή την ώρα. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε από το πρόεδρο της κοινότητας κ. Βασίλη Γιαβρούτα ότι το πρόβλημα οφείλεται λόγω της  μεγάλης κατανάλωσης  από τους κατοίκους. Μας επισήμανε όμως ότι είχε βρεί μια λύση ανάγκης σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΝ να κόβεται το νερό κάποιες φορές μέσα στην μέρα όταν η στάθμη στην δεξαμενή έπεφτε έτσι ώστε να γεμίζει ξανά και να μην έχουμε προβλήματα.

Αυτό έγινε για μερικές ημέρες όμως υπήρξαν αντιδράσεις και από μέλη της κοινότητας αλλά και από κατοίκους με αποτέλεσμα να σταματήσει. Έτσι λοιπόν σήμερα στο χωριό η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι η καλύτερη καθώς όπως προαναφέραμε τα μισά σπίτια έχουν νερό και τα άλλα όχι.

Η λύση βέβαια που αναζήτησε ο πρόεδρος δεν είναι  ότι καλύτερο όμως με αυτό τον τρόπο διασφάλιζε όμως το νερό σε όλα τα σπίτια. Εδώ όμως θα πρέπει να σταθούμε στο ότι ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα με την δημιουργία δεύτερης γεώτρησης σε ένα χωριό που οι μόνιμοι του κάτοικοι ξεπερνούν τους 400 και το καλοκαίρι διπλασιάζονται. Σήμερα η  ΔΕΥΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση που παρακαλεί για λογική χρήση του ύδατος από όλες τις κοινότητες γιατί το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα χωριά του Δήμου.

Για λογική χρήση του ύδατος παρακαλεί η ΔΕΥΑΝ

Επισημαίνεται ότι τελευταία και λόγω καιρικών συνθηκών παρατηρείται υπερβολική κατανάλωση νερού κυρίως για αρδευτικούς σκοπούς σε αρκετές Τ.Κ. του Δήμου Ναυπακτίας.

Η ΔΕΥΑΝ για την εξασφάλιση ομαλής υδροδότησης των πολιτών παρακαλεί για λογική χρήση του ύδατος διαφορετικά θα προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου υδροδότησης και θα παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της  όπως προβλέπεται από τον κανονισμό που διέπει τη λειτουργία της.

Το πόσιμο νερό ως πολύτιμος φυσικός πόρος πρέπει τουλάχιστον ως ένδειξη σεβασμού προς τους δημότες να διαχειρίζεται ορθολογικά από όλους τους φορείς που εμπλέκονται, ώστε τυχόν έλλειψή του να μην επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στη προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...