Προγραμματική σύγκλιση «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και «Ανανέωσης και Δημιουργίας»

Οι δύο παρατάξεις δεν συστήθηκαν προεκλογικά προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές στρατηγικές. Σήμερα διαμορφώνουν τη βάση μιας νικηφόρας αυτοδιοικητικής πλειοψηφικής πρότασης.

Η Ανανέωση και Δημιουργία από το 2014 έχει θέσει στην κρίση του εκλογικού σώματος το πρόγραμμά της. Πολλά στοιχεία του προγράμματος αυτού έγιναν αποδεκτά και υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας από την πλειοψηφία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ξυλοδιάδρομο Γριμπόβου-Λιμένος, το καταφύγιο τουριστικών σκαφών αναψυχής αντί για μαρίνα, το Ξενία και άλλα.

Τα πέντε αυτά χρόνια υπήρξαν και διαφωνίες. Σε κάθε περίπτωση όμως οι συγκλίσεις και οι διαφωνίες μεταξύ των δύο Παρατάξεων ήταν αποτέλεσμα σύγκρουσης και σύνθεσης ιδεών και απόψεων και όχι ατόμων ή προσωπικών συμφερόντων.

Η πάλη των ιδεών αυτά τα πέντε χρόνια και η αλλαγή μεγάλου μέρους της σύνθεσης τους έχουν δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των στελεχών των δύο παρατάξεων.

Σήμερα, υπό το φως της απλής αναλογικής που θεσμικά επιβάλλει την μετεκλογική συνεργασία πάμε ένα βήμα παραπέρα και, ανάμεσα στις δύο εκλογικές Κυριακές, δημόσια και πάνω από το τραπέζι θέτουμε τους άξονες μιας προγραμματικής συμφωνίας που οδηγούν σε μια συνεκτική προγραμματική δέσμευση.Αντί να ανταλλάξουμε καρέκλες, προτιμούμε τη σύνθεση των ιδεών δημόσια και πριν τις εκλογές.

Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις περιλαμβάνουν:

  • Την ανάδειξη της ναυμαχίας του Lepanto με τρόπο που να οδηγεί στην τοπική τουριστική ανάπτυξη.
  • Ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου, από τον Μόρνο έως τον Εύηνο.
  • Ανάδειξη των αναπτυξιακών και τουριστικών δυνατοτήτων του ορεινού όγκου με την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού και την καθιέρωση της Ορεινής Ναυπακτίας ως brandname.
  • Παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης της Ναυπάκτου το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και υπονομεύει την τοπική ανάπτυξη.
  • Παρεμβάσεις που υποστηρίζουν τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια στη διαχείριση του Δήμου.
  • Προώθηση της ψηφιακής αυτοδιοίκησης με υιοθέτηση των μέσων που υλοποιούν την Ψηφιακή Κοινωνία και Οικονομία.
  • Μετάβαση της Ναυπακτίας σε Πράσινο Δήμο με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την υιοθέτηση μέσων ενεργειακής αυτονομίας και, μηχανισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Άμεση και στοχευμένη ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου, με υιοθέτηση μέσων διαφανούς διαχείρισης του κόστους συντήρησής τους.
  • Την δίκαιη ανάπτυξη όλων των περιοχών και κοινοτήτων του Δήμου, με ισόρροπη και αναλογική κατανομή πόρων και μέσων σε κάθε μία από αυτές με αντικειμενικά κριτήρια.

Πέρα από τις προγραμματικές συγκλίσεις όμως, στη μάχη της σύνθεσης των ιδεών κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι. Θεωρώντας ότι τηρείται αυτή η προϋπόθεση, προχωράμε σε κοινή πορεία για την επόμενη δημοτική πλειοψηφία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...