Προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη οι πρόεδροι των ΤΕΙ
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ σε έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τους προέδρους, τα ΤΕΙ της χώρας  βρίσκονται σε κατάσταση «οικονομικής ασφυξίας», εξ αιτίας και του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, ζήτημα για το οποίο προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Από τον Σεπτέμβριο, τα ΤΕΙ δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους προβλήματα, ενώ δυσλειτουργίες παρατηρούνται και λόγω του νέου νόμου, όπως είπαν.

Ακόμη και στα επτά Ιδρύματα που έχουν εκλεγεί Συμβούλια Διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος ουσιαστικά, αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να μην υπάρχουν νομικά «κενά».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε του προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ότι θα βρεθούν λύσεις και η κατάσταση θα εκτονωθεί, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ έθεσαν συγχρόνως και σειρά θεσμικών αιτημάτων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, αν μειωθούν οι συμβασιούχοι καθηγητές τους όπως έχει ανακοινωθεί, τότε πολλά ιδρύματα θα έχουν πρόσθετο πρόβλημα λειτουργίας, καθώς τμήματά τους λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με συμβασιούχους καθηγητές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ, Γ. Τσάκνης, οποιαδήποτε συζήτηση για επιπλέον μειώσεις μισθών στον κλάδο δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή, καθώς οι μισθοί των καθηγητών πανεπιστημίου και ΤΕΙ έχουν μείνει στάσιμοι από το 2004, ενώ ο καθηγητής της πρώτης βαθμίδας στα Τεχνολογικά Ιδρύματα λαμβάνει σήμερα 1.200 ευρώ καθαρά.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...