Προετοιμάζεται για τρίτη φορά υποψήφια η Χίλαρι

Προετοιμάζεται για τρίτη φορά υποψήφια η Χίλαρι

Η ξεκάθαρη αποτυχία των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, είναι αναπόφευκτο ότι θα δρομολογήσει εσωκομματικές εξελίξεις που θα στοχεύουν πρωτίστως στην αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος. Άλλωστε, η νυν πρόεδρος των Δημοκρατικών και εκ νέου πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως έδειξαν οι μετρήσεις όλο το τελευταίο διάστημα, έχει την χαμηλότερη ιστορικά δημοτικότητα.

Αυτό και μόνο το γεγονός εκ των πραγμάτων είναι ικανό να προκαλέσει τις απαραίτητες ζυμώσεις στο κόμμα που θα οδηγήσουν σε αλλαγή στην κορυφή. Όλα τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει η έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων για επικείμενη νέα υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ από την Χίλαρι Κλίντον. Όπερ αυτό σημαίνει ότι, θα ξαναμπεί στη διεκδίκηση της αρχηγίας των Δημοκρατικών.

Κι εδώ βεβαίως, έρχονται τα δύσκολα. Θα έχει τη στήριξη του κόμματος να αναλάβει την ηγεσία; Για να προλάβουν τις εξελίξεις, τις τελευταίες ημέρες, δύο στελέχη των Δημοκρατικών, διαρρέουν ότι η Χίλαρι ετοιμάζει την τρίτη κάθοδό της στην κεντρική αμερικανική πολιτική σκηνή, με στόχο τον Λευκό Οίκο.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και πολλές πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες όπως διευκρινίζεται, διοχετεύονται από στενούς συνεργάτες της κ. Κλίντον. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Γουόλ Στρίτ Τζέρναλ, ο επί μακρό χρονικό διάστημα σύμβουλος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Πεν, και ο πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Άντριου Στάιν, ισχυρίζονται ότι η Κλίντον θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2020 αλλά ως επικεφαλής των Φιλελευθέρων!

Η εφημερίδα λέει ότι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα είναι προετοιμασμένη για την εκστρατεία “Hilari 4.0” για τις επόμενες εκλογές. Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν είναι εντελώς αβάσιμοι.

Η ίδια η κ. Κλίντον σε μια συνέντευξή της στος αρχές του μήνα, δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι υποψήφια πρόεδρος, έστω κι αν στο παρελθόν είχε πει ότι δεν θα ήθελε να πάρει μέρος σε μια νέα κούρσα εκλογών. Είναι γνωστό ότι, η εν λόγω είναι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο, έτσι έχει χαρακτηριστεί κατά κόρον από αναλυτές πέραν του Ατλαντικού και όχι μόνον.

Παράλληλα, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ και επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου σχεδόν από το Ίδρυμα του συζύγου της και από άλλα αντίστοιχα, που ελέγχονται από τον οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη Τζόρτζ Σόρος.

Όλα αυτά, συνομολογούν στο γεγονός της απόφασης της Χίλαρι Κλίντον να είναι για τρίτη φορά υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ. Υπάρχει μια εμμονή πάντως στην ίδια και είναι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016. Πιστεύει ότι η θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της ανήκει δικαιωματικά καθώς πήρε περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για το ζήτημα αυτό, έχει κατηγορήσει την Μόσχα για “παρέμβαση” στην εκλογική διαδικασία. Υπό αυτή την έννοια, η υποψηφιότητα της κ. Κλίντον για το 2020 δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν δεν θεωρείται ως βέβαια. Και αναφορικά με το Δημοκρατικό κόμμα, όπου ήδη υπάρχουν εν δυνάμει ισχυρές και νέες υποψηφιότητες, όπως ο γερουσιαστής από την Καλιφόρνια Καμάλ Χάρις, από το Τέξας ο φιλόδοξος Τεντ Κρουζ, η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον μπορεί να επικρατήσει διότι υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αυτό που προαναφέρθηκε και δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χρηματοδότηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει εσωκομματική αναταραχή με δεδομένες τις ισχυρές προαναφερθείσες υποψηφιότητες. Και η ίδια γνωρίζει ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να λάβει τη στήριξη από το Δημοκρατικό κόμμα αν και κατά τα φαινόμενα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια αποτυχημένη υποψηφιότητα και δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στο Δημοκρατικό κόμμα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/347089-Proetoimazetai-gia-trite-phora-ypopsephia-e-CHilari ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...