Προκαλεί η Άγκυρα ακόμη και ανήμερα Χριστούγεννων με παραβιάσεις και δηλώσεις

Προκαλεί η Άγκυρα ακόμη και ανήμερα Χριστούγεννων με παραβιάσεις και δηλώσεις

Πάνω από την Μέγιστη και τη Στρογγύλη πέταξαν δυο Τουρκικά μαχητικά F16 νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:04 και πέταξαν πάνω από τα δυο νησιά σε υψόμετρο 9χλμ. 

Τρία λεπτά αργότερα, άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από την ακριτική Ρω.

Οι τουρκικές προκλήσεις έρχονται ανήμερα των Χριστουγέννων κινήσεις που υποτίθεται ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα αποφεύγονται από τις δυο πλευρές.

Μια ημέρα πριν ο υπουργός άμυνας από την Κύπρο είχε προχωρήσει και πάλι σε σκληρές δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση-απάντηση στις αιχμές του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά του τουρκικού στρατού, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζει ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας από την Κύπρο μέχρι τη Συρία έχουν γίνει νόμιμα  και ότι στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

«Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μπροστά στις κατηγορίες για διαφθορά και τα πολιτικά προβλήματα στη χώρα του, προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση για να συνεχίσει:

«Στις αποστολές και τις επιχειρήσεις που έχουν εκτελέσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορία τους, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ντροπή».

«Τόσο η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδο Ελαίας πραγματοποιήθηκαν βάσει του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών και πάντα -ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες- οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σεβάστηκαν τους άμαχους και τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κτίσματα, με κόστος ακόμα και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ένα τρανό παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας».
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/349965-Prokalei-e-Agkyra-akome-kai-anemera-CHristoygennon-me-parabiaseis-kai-deloseis ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...