Προκαλεί η Ραίκου – Μήνυσε την Τουλουπάκη

Προκαλεί η Ραίκου – Μήνυσε την Τουλουπάκη

Ποίιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την εισαγγελέα διαφθοράς που ερυενά το σκάνδαλο Novartis

ΠΡΟΚΑΛΕΙ στη κυριολεξία η Ελένη Ράικου με τη μήνυση για κακοδικία που κατέθεσε σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που διερευνά το γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS.

Με πρόσχημα τη διαρροή για αμοιβή που είχε λάβει ο σύζυγος της από τη NOVARTIS, η Ελένη Ράικου καταφεύγει στην ακραία αυτή ενέργεια η οποία βραχυκυκλώνει την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο στην πλέον κρίσιμη φάση, όταν οι δικαστές είναι σχεδόν έτοιμοι να απευθύνουν κατηγορίες σε όσους εμπλέκονται στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Από τη θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Ράικου γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόσβαση στις μεγάλες δικογραφίες δεν έχουν μόνο οι προϊστάμενοι δικαστές αλλά μία σειρά υπαλλήλων και οι διαρροές είναι αναπόφευκτες.

Δεν υπάρχει υπόθεση στα δικαστικά χρονικά και ειδικά όταν αφορά στη κοινή γνώμη που να μην έχουν σημειωθεί διαρροές.
Άλλωστε η ίδια έχει δώσει εξηγήσεις για την αμοιβή του συζύγου της που είναι καθ’ όλα νόμιμη όταν είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά δημοσιεύματα.

Δικαστικοί κύκλοι χαρακτήρισαν πρόκληση τη μήνυση.

 Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση της NOVARTIS έχουν στοχοποιηθεί από κόμματα που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ασυλία στα στελέχη τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και ορισμένα εκβιαστικά δημοσιεύματα που εμπεριέχουν απειλές κατά δικαστών οι οποίοι διερευνούν υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Μια απίστευτη και πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά εξέλιξη προσλαμβάνει η υπόθεση της καταγγελλόμενης «εμπλοκής» του ονόματος Εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου και του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis. Η κ. Ράικου, η οποία επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, στρέφεται με αγωγή κατά της διαδόχου της , Ελένης Τουλουπάκη, κατηγορώντας την ουσιαστικά πως αυτή διέρρευσε σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την ανάκριση που αφορούν στον σύζυγό της.

Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση, σύζυγο της κ. Ράικου να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του. Τότε η κ. Ράικου με 3 δημόσιες τοποθετήσεις κύκλων της είχε αναφερθεί σε «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη που επιχειρεί να την εξοντώσει.

Αγωγή

Τώρα όμως τα πράγματα παίρνουν μια διαφορετική και κυρίως- πρωτοφανή- διάσταση αφού δεν είναι καθόλου σύνηθες να στρέφεται εισαγγελέας κατά άλλου εισαγγελέα με αγωγή κακοδικίας. Την αγωγή κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη η οποία την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της, γιατρό Λάζαρο Καρνέση για τον οποίο αναφέρθηκε στον Τύπο ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis αφού φέρονται να κατατέθηκαν χρήματα σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τη σύζυγό του από την εταιρία.
Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Αρνείται

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.
Την αγωγή κακοδικίας της Ελένη Ράικου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346547-Prokalei-e-Raikoy-Menyse-ten-Toyloypake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...