Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Χτυπήματα με πυραύλους, εάν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με στόχο τη χώρα μας και την Κύπρο.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» δημοσιεύει την Παρασκευή (28/6) σενάρια πολέμου και χτυπημάτων κατά της Ελλάδας, σε σχέση με όσα συμβαίνουν και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία θα πλήξει τη χώρα μας, χωρίς να χρειαστεί να πάει στρατιώτης της στην πρώτη γραμμή, καθώς ο αντίπαλος θα δεχτεί πυραυλικά πλήγματα από τα παράλια της Σμύρνης. Αν αυτά τα χτυπήματα δεν είναι αρκετά, τότε, θα πάει σε πόλεμο…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη. Πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100 – 120 χιλιόμετρα. Επισημαίνεται ότι αν χρειαστεί, θα εκτοξεύσει και πύραυλο μπόρα, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Η «Yeni Safak» υπογραμμίζει ότι αυτή η αντίδραση θα μπορούσε να αποτελέσει μία επιλογή της Τουρκίας για να «τιμωρήσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, την Ελλάδα, αν πειράξει την Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή τούρκου στρατιώτη. Συμπληρώνει, πάντως, πως αν αυτό το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε η Τουρκία θα πάει σε σενάρια πολέμου…

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...