Προκαλεί ξανά η Τουρκία: 130 βραχονησίδες είναι υπό αμφισβήτηση

Γιλντιρίμ

“Οι δηλώσεις Καμμένου δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς”

Με αφορμή το θέμα των Ιμίων ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προχώρησε σε νέα πρόκληση προς την Ελλάδα κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, όπως μεταδίδει η Hurriyet, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.

Έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια, αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Από τη συζήτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να απουσιάσουν και οι αναφορές για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί ενόχληση».

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου», είπε ο κ. Γιλντιρίμ διευκρινίζοντας ότι έχει στείλει πρόσφατα την επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση, όπως αναφέρει το real.

Κάλεσε, επίσης την Αθήνα να εκδώσει τους «8» στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες», αναφέρει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...